Lov na zaklade Osrednje Slovenije

0
345

Pričel se je drugi del kampanje za promocijo destinacij in ponudbe v regiji Osrednja Slovenija, ki bo trajala vse do novembra. Z njo želijo v Turizmu Ljubljana predstaviti nabor idej za izlete, obenem pa čim bolj razširiti besedo o lepotah in doživetjih – zato so se za promocijo odločili vključiti priljubljeno platformo Instagram, uporabnike hashtaga #CentralSlovenia pa “nagraditi” z lokalnim darilcem. Med lokacijami, ki sodelujejo, so tudi Velika planina, Zbiljsko jezero, Slamnikarski muzej v Domžalah in Arboretum Volčji Potok.

“Ljubljano vedno opišemo kot idealno izhodišče za dnevne izlete. Verjamemo namreč, da lahko z upravljanjem turističnih tokov v regijo Osrednje Slovenije in drugod po državi delno sprostimo mestno jedro in ga pustimo prijetnejšega za bivanje prebivalcev in tistih gostov, ki ostanejo. Obenem pa promoviramo in ustvarjamo določen dobiček od turizma tudi drugim destinacijam in ponudnikom – verjamemo v povezovanje, saj imajo tako od uspeha prestolnice lahko več vsi. S tokratno aktivacijo želimo v prvi vrsti dati dodatne predloge za deset izletov ne zgolj tujim obiskovalcem, ampak tudi domačinom, saj pogosto slabo poznamo ponudbo pred svojim pragom. Uporabnike družbenega omrežja Instagram pa vabimo tudi k sodelovanju, kar bomo nagradili z manjšimi lokalnimi darilci,” so zapisali organizatorji. Pravila sodelovanja so preprosta:

Izberite in obiščite kraj s seznama (Velika planina, Zbiljsko jezero, Arboretum Volčji Potok, Slamnikarski muzej v Domžalah, Polhograjska graščina, Županova jama, razgledni stolp na Planini nad Vrhniko, Pustolovski park Geoss, Grad Bogenšperk, veslanje po Ljubljanskem barju do Tromostovja).

Fotografirajte, kar vas je navdušilo.
Fotografijo objavite na Instagramu in jo pokažete še drugim. Ne pozabite pripisati hashtaga: #CentralSlovenia in označiti lokacije.
Na navedeni točki pokažite svojo objavo in prejeli boste lokalno darilce.
Prvi del kampanje za promocijo Osrednjeslovenske regije so izvedli še pred letošnjim poletjem in dobili velik odziv – 2000 objav s #CentralSlovenia. “Verjamemo, da bomo tudi tokrat na našem hashtagu zbrali mnogo fotografij, ki bodo nenazadnje prepričale v izlet tudi tuje obiskovalce. Prav prebivalci smo namreč najboljši ambasadorji svojih destinacij,” so še povedali organizatorji.

Turizem Ljubljana sicer že od leta 2011 deluje kot regijska destinacijska organizacija in sodeluje pri oživljanju manj valoriziranih turističnih območij v regiji in oblikovanju tržno uspešnih integralnih turističnih produktov, ki bodo obiskovalce Ljubljane potegnili iz mestnega jedra. S promocijo destinacij v regiji in zanimivih avtentičnih doživetij lahko namreč dosežemo podaljšanje povprečne dobe bivanja in povečano potrošnjo, kar sta strateška cilja.

 

Oglasno sporočilo