Vrnitev muzikala Annie

74

KD Ihan in KD Mlin Radomlje sporočata veselo novico, da se v jeseni za kratek čas na odrske deske vrača priljubljeni družinski muzikal Annie. Za to potezo so se odločili na pobudo stalnega moledovanja obiskovalcev, ki so si predstavo že ogledali, pa bi jo želeli videti ponovno, kot tudi tistih, ki so jo zamudili. V sodelovanju z Godbo Domžale bodo gledalce ponovno navduševali še izključno trikrat, in sicer zadnji vikend v septembru.
Zakaj je muzikal tako popularen? Odlična igra mladih in izvrstnih igralcev nas popelje v leto 1933, čas velike depresije in najhujše krize kapitalizma. Zgodba govori o mladi siroti Annie, ki išče svoje starše. Pobegne iz sirotišnice, ki jo vodi zlobna upraviteljica Miss Hannigan, pomembno vlogo pa odigra bogataš Oliver Warbucks, ki mu deklica spremeni pogled na bistveno komponento v življenju – ni važno, koliko materialnih dobrin premoremo, če na koncu dneva ostanemo sami. Zgodba odlično prikaže močan prepad med revnimi in bogatimi, čemur smo priča tudi v sodobnem času, hkrati pa nas opominja, da ima laž kratke noge in da človeka resnično osrečita le iskrenost in dobrota.

Celotno ekipo sestavlja več kot 60 sodelujočih, med njimi 14 otrok in 32 glasbenikov, v predstavi pa ima svojo vlogo tudi kuža. »Velika večina, vključenih v projekt, so lokalni talenti, ki prihajajo iz Radomelj, Domžal, Kamnika, Lukovice, Mengša, Moravč in Trzina, njihova želja pa je pustiti svoj košček v mozaiku razvoja glasbenega gledališča na slovenskih tleh. Želim si, da bodo tudi tokrat obiskovalci odšli po končani predstavi s toplino v srcih in si brundali svojo najljubšo melodijo ter ponesli dober glas o predstavi v svet«, je povedal režiser, igralec, prevajalec in pevec Nejc Lisjak.
Muzikal Annie je do sedaj imel že zavidljivih 15 ponovitev. Z glasbenim vodstvom Uršule Jašovec, koreografijo Petre Vegelj, scenografijo Urške Gregorič, kostumografijo Marije Zajc Jašovec in pod dirigentsko taktirko Damjana Tomažina je to doživetje, ki ga ne smete zamuditi.

Svojo vstopnico za predstave, ki bodo v Kulturnem domu Radomlje, si lahko zagotovite na www.mojekarte.si, bencinskih črpalkah Petrol in OMV ter na telefonski številki 068 686 199.

Tatjana Bonin