Tosama Domžale – Nepremičnine naprodaj – Prodajajo tudi počitniška stanovanja

0
812

Po poročanju Dela Tosama prodaja 11.500 kvadratnih metrov zemljišča na Viru pri Domžalah, poleg tega pa še počitniška stanovanja na hrvaški obali in v Kranjski Gori. Uprava je delavcem obljubila sofinanciranje najema apartmajev.

Kot lahko preberemo v torkovem Delu (12. januar 2010) je na Viru v kompleksu Tosaminih nepremičnin naprodaj dobrih 11.500 kvadratnih metrov zemljišča, prav tako so v prodaji počitniška stanovanja na hrvaški obali in v Kranjski Gori. To je za Delo potrdil Tosamin lastnik Boštjan Nagode (na fotografiji). Poudarja, da gre za prodajo poslovno nepotrebnega premoženja, s katero bodo odplačali del posojil družbe, in da to ne bo negativno vplivalo na poslovanje Tosame.
V medijih je bil pred nekaj dnevi objavljen razpis za prodajo 11.500 kvadratnih metrov Tosaminih nepremičnin na zahodni strani kompleksa, ki so naprodaj po 190 evrov za kvadratni meter. Po Nagodetovih besedah je zemljišče primerno za industrijsko gradnjo oziroma za obrtno dejavnost. Dodaja, da prodaja nepremičnin nikakor ne bo ogrozila Tosaminega poslovanja, ki je bilo lani še uspešnejše kot leto poprej.

Ker so poleg zemljišča, ki je zazidalno, v prodaji tudi počitniške enote (med njimi apartmaji v Kranjski Gori, poreškem Červarju in v Maredi), je dopisnico Dela Karolino Vrtačnik zanimalo, kako so se na novico odzvali zaposleni. Roman Lajevec, predsednik sveta delavcev, je povedal, da so dobili od uprave, ki jih je seznanila z namero, »fer ponudbo«.
Vodstvo družbe je obljubilo, da bo zaposlenim sofinanciralo počitnikovanje tudi v prihodnje. Tosama jim bo krila razliko med tržno in neprofitno najemnino počitniške enote. Sicer pa so po Lajevčevem mnenju počitniška stanovanja, ki so naprodaj za manj kot 40.000 evrov, stara in potrebne temeljite obnove, zato so na svetu delavcev soglašali z njihovo prodajo. Omenjene počitniške enote so na ogled od danes.
Za komentar so pri Delu prosili tudi domžalskega župana Tonija Dragarja in ta je povedal, da se je sestal z Jankom Velkavrhom, Tosaminim direktorjem, saj bi občino zanimala postavitev podjetniškega inkubatorja ali tehnološkega parka. Na občini so sicer ugotovili, da zemljišče na Viru ne ustreza njihovim zahtevam, kljub temu pa bi, če bi bila cena primerna, razmislili o nakupu. Vendar ponudbe kljub predkupni pravici niso dobili, tako da so iz razpisa izvedeli za ceno, ki pa je zanje nesprejemljiva, je sporočila Tina Drolc, tiskovna predstavnica občine.
Vir: Delo

Oglasno sporočilo