Vi sprašujete, župani odgovarjajo… (NOV!CE 6/2010)

0
4701
Vir: Domžalske novice; 9.april 2010

Domžale

Prav res nas je sram, da hodimo po pešpoti od Radomelj do Domžal ob Kamniški Bistrici in obhodimo neomejeno število pasjih kakcev, srečamo večinoma odvezane pse, zaradi katerih svojih otrok ne moremo svobodno prepustiti gibanju. Morda bi moral župan, ki se prav tako sprehaja po tej poti, ukrepati. Očitno so psi pomembnejši od človeka, od otrok… Zanima me, kako da ni nobenih kazni za lastnike teh štirinožcev. Ali bo morda potrebna kakšna tragedija?

Florjan Ž., Preserje
Tudi mene je sram, verjemite, da se velikokrat sprehajam ob Kamniški Bistrici in sem zelo žalosten, ko vidim, kaj se ob njej, pa tudi v njeni okolici in po drugih sprehajalnih površinah dogaja, žel pa ima občina zelo malo zakonskih možnosti, da na tem področju ukrepa. Sem pa sam že tudi opozoril sprehajalce z odvezanimi psi in tudi tiste, ki niso pobrali njihovih kakcev, čeprav je bilo pasje stranišče v bližini, pa raje ne bi ponovil besed, ki so jih uporabili po mojem prijaznem nasvetu.
Na problem opozarjamo, govorimo o njem, pa vendar skoraj ne moremo nič, razen da opozarjamo, pišemo o teh problemih, prosimo vse, ki s svojimi aktivnostmi okolje onesnažujejo, naj tega ne počnejo, pač pa raje pomagajo pri njegovem čiščenju – tudi 17. aprila 2010.
Pa še konkretno nekaj odgovorov: Za pse, ki niso na povodcih, je odgo-vorna veterinarska inšpekcija, ste že kdaj na terenu srečali pristojnega inšpektorja, za katerega tudi sam sicer verjamem, da ima dovolj dela, pa bi najbrž pomagalo, če bi se sem in tja sprehodil po terenu – posebej po tistih območjih, kjer odvezane pse srečujemo vsakodnevno. Za to področje naj bi poskrbela tudi policija.
Tako je to, občina na tem področju razen opominjanja, če je to sploh lahko ukrep, nima možnosti ukrepanja.

 

G. župan, prosimo vas, da nam odgovorite, kdo bo naredil red na Šolski ulici. Kot veste, ima ta ulica enostranski pločnik, ki pa je zaradi nekaterih brezobzirnih lastnikov hiš od hišne št. 2 – 10 zaparkiran z osebnimi avtomobili in kombiji – ELEKTRO LJ. Najbolj neobzirni do pešcev so pri hiši s hišno št. 6, kjer je vsak dan preko celega dne parkiranih več avtomobilov. Zaradi tega morajo naši šolarji na poti v šolo in domov hoditi po cesti. Zdi se, da si je v občini, kjer ni reda, lažje prisvojiti del pločnika, kot pa urediti parkirni prostor na lastni parceli.
Zaskrbljeni starši

Imamo najmanj štiri Šolske ulice in naša pristojna služba bo preverila vaše navedbe. Po prvem pregledu se to, o čemer pišete, dogaja najbrž v Šolski ulici v Spodnjih Jaršah. Pristojni inšpektor si je zadevo že ogledal in skušal zadevo urediti na »mehkejši način« z opozorili kršiteljem, ki jih navajate. V kolikor odziva ne bo, se bomo poslužili tako imenovani »trših ukrepov«. Tudi ob tej priložnosti pa prosim vse, ki parkirajo na pločnikih, pa ne samo v Šolski ulici, da upoštevajo predpise na tem področju in ne ogrožajo vseh uporabnikov pločnikov in kolesarskih poti, še posebej pa ne šolskih poti.

Tone Dragar, Župan Občine Domžale

 


 

Kamnik

Kakšen je bil humanitarni izkupiček Županovega plesa?

Županov dobrodelni ples, ki je potekal že tretje leto zapored, je v prvi vrsti namenjen zbiranju sredstev pomoči potrebnim. Organizira ga Lista Toneta Smolnikarja – Za Kamnik s pomočjo prijateljev in ljudi dobre volje, ki še verjamejo v dobre misli in pomoč. Ob tem pa organizatorji plesa želijo, da se teh hitrih življenjskih korakih za hip ustavimo, spoznamo nove prijatelje, se družimo ob glasbi in plesu.
S sredstvi prvega plesa in sponzorji smo v Domu kulture Kamnik postavili dvigalo, sredstva druge prireditve pa namenili Anžetu iz Šmarce za nakup primernega prevoznega sredstva in Ninu iz Kamnika za lažje spopadanje z vsakdanjimi ovirami.
Tokratne pomoči bosta deležna štiriletna Sara iz Šmarce, ki se bori s težko obliko cerebralne paralize ter 29-letni Gregor iz Kamnika, ki je zaradi nesrečnega padca postal paraplegik in pristal na invalidskem vozičku.
Iz izkupička donacije in dražbe slik smo uspeli zbrati sredstva v višini 8.240 evrov. Polovico izkupička bosta Sara in njena mama porabili za nakup hišnega dvigala, z drugo polovico izkupička in z dodatno akcijo pa bomo Gregorju omogočili nakup stopniščnega vzpenjalca. Ker morda zbrana sredstva ne bodo zadoščala za nakup dvigala v celoti, se bomo v naslednjih dneh srečali tudi s Sarino mamo in združili sile, da Sara na čim hitrejši način pride do želene naprave (sredstva za dvigalo se zbirajo tudi preko TRR, ki je objavljen na spletni strani www.pikica.si ).
Več informacij in fotografij iz vseh treh dogodkov si vaši bralci lahko ogledajo na spletnem naslovuwww.za-kamnik.si.

župan Anton Tone Smolnikar

Oglasno sporočilo