Uvodnik NOV!CE 7/2012: Zadihajmo s polnimi pluči

0
3066
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 17.maj 2012

Pomlad je, trije hudi ledeni možje so mimo in poletje se nam nezadržno približuje.

Naj bo to čas pametnih odločitev, predvsem pa vam želim, da bi bil to tudi čas, ko se boste odločili narediti nekaj zase. Narava, ki je okoli nas, nas ob tem času razcveta in zelenja kar vabi v svoje naročje. In vsaj naravnih danosti in urejenih točk za krepitev telesa in duha imamo dovolj v mestu in naši okolici. Vsi se najbrž spominjate trim steze, kjer smo grizli kolena med osnovnošolsko telesno vzgojo. Ta steza je še vedno tam, in s ponosom ji lahko rečemo trim steza, saj je zgledno urejena in nudi primerno progo za ljubiteljske in malo bolj navdušene trimčkarje. Potem je tu lepo urejena kolesarska pot do Kamnika in še naprej do vznožja kamniških planin. Pot je prav tako primerna za družinski izlet in male kolesarje, tisti bolj zahtevni pa bodo pač malo bolj pritisnili na pedala in prav tako dobili svojo dozo adrenalina in pokurjenih kalorij. Imamo športni park, urejena igrišča … (ne čisto vsa in ne povsod, da ne bomo preveč hvalili), in tudi tam je priložnost, da znova obnovite bodisi kakšna stara prijateljstva ali pa znanje iz metanja trojk ali zabijanja golov.
Pomembno je, da se odločite, da boste naredili nekaj zase. Morda boste že jutri začeli delovnik s kratkim tekom po prebujajočem se polju, morda …
Ta morda je v vaših glavah. Privoščite svojemu telesu in počutju razkošje ter iz besede morda umaknite prve tri črke. Ostane naj samo DA. Z njim in energijo teh dveh črk bo marsikaj lažje.

R. G.

Oglasno sporočilo