Slavnostna otvoritev železniškega postajališča RODICA

0
3881
Vir: Občina Domžale; 17.april 2013

Občina Domžale je zaključila projekt izgradnje postajališča z nadstrešnico na železniški postaji Rodica. Vse več občanov se s postajališča Rodica v Ljubljano ali Kamnik pelje z vlakom, do postaje pa se jih veliko pripelje z avtom ali s kolesom, zato je občina poleg postajališča uredila tudi 17 parkirnih mest in kolesarnico. Prav tako je urejena javna razsvetljava in javno stranišče. Novo postajališče z nadstrešnico in informacijsko tablo je sedaj bolj varno in občanom prijazno.

Vlak iz smeri Ljubljane je pripeljal na postajo Rodica, iz njega je stopila Godba Domžale in zaigrala prijetne melodije.

Uvodoma je obiskovalce nagovoril predsednik Krajevne skupnosti Jarše Rodica, Peter Verbič. Povedal je nekaj besed o zgodovini postaje Rodica, med drugim, da je bila prvotna postaja zgrajena leta 1937, zgradili pa so jo naši krajani. Dodal je še, da je postaja velika pridobitev za kraj. S postajo je kraj pridobil tudi prvo javno stranišče.

Župan Občine Domžale, Toni Dragar se je ob otvoritvi najprej zahvalil obema izvajalcema, podjetju GRAPIX d.o.o. in GP KRIŽNAR d.o.o., občinskim svetnicam in svetnikom, ki so podprli projekt, oddelku za investicije in nenazadnje vsem občanom, ki so novo postajo težko pričakovali. Župan je še dejal: »Danes stojimo pred objektom v občinski lasti, se pravi v lasti vseh vas občanov, ki boste to možnost uporabljali. Skupna vrednost projekta je dobrih 100.000 EUR. Skozi vrednost gledano to ni ena od večjih investicij v občini so pa bili postopki za izvedbo te investicije enako dolgi kakor pri vseh večjih investicijah. Želim si, da bi novo postajališče služilo svojemu namenu in občanom olajšalo potovanje v Ljubljano ali Kamnik.«

S simboličnim prerezom traku sta župan in predsednik Krajevne skupnosti Jarše Rodica, postajo uradno predala svojemu namenu.


Za glasbeni program je poskrbela Godba Domžale in Tim Zakrajšek na harmoniki.

Vir: Občina Domžale

Oglasno sporočilo