Slovesno odprtje mostu Gaj čez Kamniško Bistrico na Škerjančevem

0
4595
Vir: Občina Domžale; 9.oktober 2013

Včeraj, 8. oktobra 2013 smo slavnostno predali namenu novozgrajeni most Gaj čez Kamniško Bistrico na Škerjančevem. Izgradnja novega mostu je zagotovo pomembna pridobitev za vse občanke in občane ter ostale obiskovalce rekreacijske osi, saj tako omogočamo vsem prijeten oddih v zelenih oazah ob Kamniški Bistrici. Novozgrajeni Most je namenjen pešcem in kolesarjem.

Župan Občine Domžale, Toni Dragar je ob otvoritvi povedal, da je novi most pomembna pridobitev tako za krajane kot tudi občane. »Želim vam, da vsi tisti, ki uporabljate to rekreacijsko pot, uživate, ko hodite po urejeni poti, saj so te namenjene vam, občanom in ostalim obiskovalcem. Vsem sprehajalcem in rekreativcem želimo omogočiti raznolike rekreativne poti, ki ne bodo povezovale le različne kraje v Občini Domžale, ampak se bodo povezovale tudi z drugimi občinami. Posebna zahvala gre mojim sodelavcem v Občinski upravi, Oddelku za investicije ter svetnicam in svetnikom, ki ste projekt podprli«, je ob otvoritvi novega mostu povedal župan, Toni Dragar in dodal, da se Občina kljub nenaklonjenim časom trudi z izvajanjem investicij, ki prinašajo dodano vrednost kvalitetnemu preživljanju prostega časa.

Župan, Toni Dragar se je posebej zahvalil tudi izvajalcu, MAP-TRADE d.o.o., projektantu PNZ svetovanje in projektiranje d.o.o. in nadzoru, ki ga je opravljal gospod Peter Guzelj iz podjetja Biro Veritas d.o.o. Drugi del investicije, ki zajema ureditev okolice je Občina črpala iz evropskih sredstev.

Dogodka se je udeležila tudi podžupanja Občine Domžale, Andreja Pogačnik Jarc, direktor Občinske uprave, Edvard Ješelnik, svetnice in svetniki ter številni krajani.

Ob prijetnem glasbenem programu, za katerega so poskrbeli nastopajoči iz Šole diatonične harmonike Simona Cerarja in Kvartet Grm, so župan Toni Dragar, predsednik KS Preserje Janez Hribar, predsednik KS Radomlje Igor Jeretina in podpredsednik KS Jarše-Rodica Simon Kobilca, uradno prerezali trak in tako most predali svojemu namenu.

Oglasno sporočilo