Tudi ekipno odlično

0
6735

Vir: Kotalkarski klub PIRUETA 11.oktober 2015

Zadnja dva meseca sta zaznamovali dve pomembni mednarodni tekmovanji v umetnostnem kotalkanju, ki sta bili v Sloveniji. Prvo mednarodno tekmovanje je bilo na kotalkališču Perla v Solkanu za Pokal Perle kjer je bilo preko 60 tekmovalcev iz Italije, Hrvaške in Slovenije. Tekmovanje je štelo tudi za ekipno razvrstitev. Domžalski kotalkarski klub PIRUETA je osvojil v ekipni razvrstitvi odlično drugo mesto, pred njimi je bil samo kotalkarski klub iz Italije UGG Goriziana.

Posamezno so tekmovalci KK Piruete zasedli kar tri druga in dve tretji mesti, kar samo kaže, na vse boljšo pripravljenost in dokaz, da se tudi z najmlajšimi tekmovalci odlično dela. Na drugo zmagovalno stopničko so se povzpele Maja Trojanšek, Evelin Breznik Falk in Ana Marija Divovič, na tretjo pa Sara Trojanšek in Leja Žajdela.
Naslednje mednarodno tekmovanje je bilo za Pokal Miki Miška v Novi Gorici. Tudi tam je bila pestra zasedba iz že naštetih držav kot na Pokalu Perla. Tekmovanje je bilo prirejeno za mlajše kategorije. Tudi v takšni konkurenci so se tekmovalke KK Piruete odlično odrezale. Tako je bila prva Evelin Breznik Falk, druga je bila Maja Trojanšek in tretji Vita Žajdela ter Sara Trojanšek. Na tekmovanju sta bili še Taja Cerar in Iva Soršak, ki sta zasedli peto in šesto mesto.
Do konca sezone nas čaka še samo nastop Leje Žajdele, ki je prvič postala članica državne reprezentance v kategoriji mlajših deklic. Nastopila bo na Pokalu Interland 2015, ki bo konec meseca v nemškem mestu Ober Ramstadt.
Želimo ji veliko uspeha v kar ne dvomimo saj odhaja na tekmovanje dobro pripravljena, kar je zagotovilo tudi strokovno vodstvo kotalkarskega kluba Pirueta.

A.G.

Oglasno sporočilo