Mladinci tretjič zapored jesenski prvaki!

0
2394
Z jesenskim delom sezone so v nedeljo zaključili tudi mladinci in kadeti Nogometnega kluba Domžale. Varovanci Darka Birjukova so se z visoko zmago v Krškem znova okitili z naslovom jesenskega prvaka, varovanci Dejana Dončića pa bodo v drugem delu prvenstva vrh lestvice naskakovali s četrtega mesta. Na skupni lestvici, ki prinaša nastop v mladinski ligi prvakov, imajo vodilni rumeni pred Mariborom in kranjskim Triglavom kar devet točk naskoka.

Za selekcijo do 19 let je bil zaključek prvega dela sezone izjemno naporen, saj so se v izjemno zgoščenem ritmu tekem pojavile številne poškodbe, ki so močno vplivale na predstave aktualnih prvakov. Po treh tekmah brez zmage so jesenski del zaključili v svojem stilu, z visoko zmago 8:2. Po dva gola so dosegli Marcel Kene, Žan Žužek in Kristjan Sredojević, ki se je z desetimi zadetki prebil na četrto mesto liste strelcev, po enega pa sta prispevala še Gašper Hrovat in Simon Gregorin. Domžalčani so na 19 tekmah dosegli 14 zmag, 2 remija in le 3 poraze in imajo na vrhu lestvice 1. slovenske mladinske lige tri točke prednosti pred Bravom Publikumom.

Selekcija do 17 let je v nedeljo odigrala derbi 1. slovenske kadetske lige. Na gostovanju pri vodilnem Krškem bi se s tremi točkami izenačili z domačini. Prvi polčas se je končal brez golov, v drugem pa so domači uspeli dvakrat premagati vratarja Luko Stojkovića in potrditi naslov jesenskega prvaka. Varovanci Dejana Dončića so končali niz sedmih tekem brez poraza, a ostajajo v boju za naslov prvaka. Na četrtem mestu za vodilnim Krškim zaostajajo za šest, za drugim Aluminijem za pet in za tretjim Mariborom za tri točke. Izpostavimo še dva najboljša strelca rumenih, Dario Kolobarić je s 14 goli drugi, Anis Jašaragić pa s 13 zadetki četrti strelec lige. Prvenstvo se s tekmami 20. kola nadaljuje 19. marca prihodnje leto.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo