BOKS ZA ŽENSKE – rekreacija za sprostitev in pridobitev samoobrambnih veščin

0
8009

V Kamniku, v Centru Pinea smo z novembrom začeli s prav posebno vadbo za ženske, ki združuje šport kot rekreacijo, trening boksa, samoobrambo in sprostitev stresa.

Boks med dekleti postaja vedno bolj popularen, kajti predsodki, da je boks primeren le za moške postajajo preteklost. Asociacije kot so krvav nos, modrice in agresivnost so napačne, saj je rekreacijski boks v resnici odličen način, kako oblikovati svojo postavo, pridobiti kondicijo in moč. V eni uri boksa porabimo med 350 in 500 kalorij, odvisno od telesne teže in intenzivnosti vadbe. Trening zahteva delo mišic celotnega telesa.

boks_zenske-kamnik (2)

Vadba je pestra in zanimiva, hkrati pa tudi dobra za zdravje. Z boksom lahko preženemo stres, saj vsak udarec v boksarsko vrečo olajša tako fizično kot psihično napetost. Hkrati s pridobitvijo telesne kondicije aktiviramo tudi našo notranjo moč. Poleg vseh teh koristnih lastnosti, se z boksom naučiš prve uporabne samoobrambe, ki ti navsezadnje lahko reši življenje. Na vadbi se poleg boksarskih udarcev skupaj s policijskim inštruktorjem samoobrambe učimo tudi ostale praktične uporabne samoobrambe, ki ti lahko pride prav v nepričakovani nevarni situaciji na ulici ali kje drugje.

boks_zenske-kamnik (4)

Vadba tako združuje rekreacijo in nudi pomoč tistim ženskam, ki so / so bile žrtve nasilja in bi se želele zavarovati. V nekaj korakih lahko pridobimo večjo samozavest. Znanje in zavedanje, da smo se z malo moči in pravimi prijemi sposobni ubraniti tudi pred močnejšim napadalcem nam pomaga prestopiti naše notranje meje, ki jih v večini primerov postavlja strah.

boks_zenske-kamnik (1)

Vpis novih članic poteka celo leto, več informacij o novi vadbi pa si lahko preberete na Facebooku, na strani Boksarski klub Hayat.

Oglasno sporočilo