Odbojkarji Calcita Volleyballa so v velikem finalu porazili ACH Volley in poskrbeli za senzacijo

0
2815
Avtor: Sportal.si/Uroš Iskra

Kamniškim odbojkarjem se je po izjemni zmagi nad ACH Volleyjem odvalil kamen od srca in ob tem prišli do spoznanja, da so Ljubljančani daleč od tega, kar so bili še pred nekaj sezonami.

Odbojkarji Calcita Volleyballa so v velikem finalu porazili ACH Volley in poskrbeli za senzacijo.

Calcit se je po 15 letih spet okronal s pokalnim naslovom, in to na način, ki ga je malokdo pričakoval. Kamničani so dobili prvi niz, izgubili drugega, v nadaljevanju pa naredili tisto, kar ponavadi ACH, stopili na plin in na koncu povsem zasluženo slavili.

“Velikokrat smo bili že na pragu nebes, pa smo vedno pristali v vicah. Danes pa se nam je končno posrečilo,” so bile prve misli presrečnega trenerja Kamnika Marka Brumna, ki je ves čas verjel v svoje fante. “Dejstvo je, da je naša letošnja ekipa dobra in kompaktna. Da so naši ključni igralci vsako leto bolj izkušeni. Tukaj mislim predvsem Jana Brulca in Žigo Šterna, ki sta zasluženo postala najboljši podajalec in MVP. Letos dejansko imamo ekipo, ki se lahko z ACH Volleyjem kosa tudi imensko. V prejšnjih letih smo bili konkurenčni le po srcu, kakovosti pa nam je malce primanjkovalo. Na naši strani je bilo tudi občinstvo, praktično imeli smo idealne pogoje, da nam le uspe. In nam je,” je še povedal Brumen.

Kamničani so pokal dvignili po 15 letih. ”Dejstvo je, da je naša letošnja ekipa dobra in kompaktna,” je bil po zmagi vesel trener Marko Brumen.

Povsem drugačno vzdušje je bilo pri ACH Volleyju, ki je seveda naglas pričakoval novo lovoriko, a ostal brez. Pokazali so premalo, a trener Bogdan Kotnik je še vedno mnenja, da je izgubila boljša ekipa. “Tekmo smo imeli pod kontrolo. V prvem nizu smo vodili, nato pa naredili nekaj neumnih napak in niz podarili domačim. Prepričan sem, če bi dobili ta niz, bi se tekma drugače odvila. V nadaljevanju smo padli v nek ritem, iz katerega fante nisem mogel spraviti. Niso pomagale niti menjave niti ostre besede. Mislim, da je izgubila boljša ekipa, zato imamo nekaj objektivnih razlogov. Kozamernik in Kozlowski po novem letu praktično nista nič trenirala, a pustimo to. ACH Volley je najboljši slovenski klub, cilj je bil osvojitev pokala, kar nam ni uspelo,” je bil izčrpen Kotnik, ki je tudi dodal, da je že podal odstop.

Oglasno sporočilo