Kronika na območju Policijske postaje Kamnik (18.1. – 24.1.2016)

0
3728

18. januar 2016
Policisti Policijske postaje Kamnik so na Perovem obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal ne da bi nudil oškodovancu svoje podatke. Pobeglega voznika so policisti ustavili v Srednji vasi in mu izdali plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

Policisti Policijske postaje Kamnik so v Komendi obravnavali kaznivo dejanje velika tatvina. Neznani storilec je s poškodovanjem ključavnic prišel v notranjost treh tovornih vozil, iz notranjosti pa odtujil plačilne kartice skupaj s PIN kodami ter z njimi nakupil vinjete, gorivo in podobno. Nastala je materialna škoda za približno 13.000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

19. januar 2016
Policisti so v Palovčah obravnavali prometno nesrečo. Na kraju ugotovljeno, da je udeleženec s traktorjem, na katerem je imel pripeto prikolico za prevoz hlodovine, zaradi spolzkega terena izgubil oblast nad traktorjem. Le-ta se je prevrnil in obvisel na robu brežine v gozdu. Udeleženec ni bil pod vplivom alkohola in ni bil telesno poškodovan, nastala je le materialna škoda na traktorju in prikolici. Policisti bodo v zadevi spisali uradni zaznamek o dogodku.

21. januar 2016
Policisti Policijske postaje Kamnik so bili obveščeni o ugrizu!psa v kraju Sela pri Kamniku. Ugotovljeno je bilo, da je občanka hodila peš po glavni cesti v kraju Sela, v smeri Trobelnega, ko je z dvorišča stanovanjske hiše pritekel pes, občanka se ga je prestrašila in pričela brcati, pes pa jo je popraskal po levi nogi. Ker pes ni bil primerno zavarovan, bodo policisti lastnici izdali plačilni nalog.

Policisti Policijske postaje Kamnik so na območju Mengša, v krožišču, obravnavali prometno nesrečo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje med voziloma. Udeleženca nesreče sta tožila po bolečinah v vratu, zato jima je bilo izdano obvestilo o telesnih poškodbah. Povzročitelju je bil na kraju zaradi kršitve določil 44. člena Zakona o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

Policisti Policijske postaje Kamnik so v Arboretumu obravnavali manjši ugriz psa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je občan skupaj s sinom in hčerko sprehajal po parku, ko je nenadoma proti njima pritekel manjši pes, pasme mali pudelj, last občanke, ki je psa sprehajala brez povodca. Ker se je občan ustrašil, da bi pes skočil v hči, ga je z nogo odrinil, zaradi česar je prišel v spor tudi z lastnico psa. Slednji je bil izdan plačilni nalog za kršitev po Zakonu o zaščiti živali.

23. januar 2016
Policisti Policijske postaje Kamnik so bili poslani na Ravne pri Šmartnem, od koder je klical občan in prijavil požar. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zagorel in se zaradi vročine vnel lesen tram, ki je bil v bližini dimnika. V požaru ni bil nihče telesno poškodovan. Na kraj je prišlo 6 gasilcev PGD Kamnik in 8 gasilcev PGD Šmartno. Nastala je materialna škoda za približno 7.000 evrov. Ker je tuja krivda izključena, sledi poročilo na državno tožilstvo.

24. januar 2016
Policisti Policijske postaje Kamnik so bili obveščeni, da se je v Motniku zgodila prometna nesreča s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj vozil iz smeri Ločice proti Motniku, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo pa je zapeljal na nasprotni vozni pas, po katerem je pravilno pripeljal drugi voznik. Poškodovanih je bilo več oseb, cesta pa je bila nekaj ur zaprta. Na kraj nesreče je prišlo 12 gasilcev PGD Kamnik z dvema voziloma in dva reševalna vozila iz Zdravstvenega doma Kamnik in Domžale. Zaradi hudih telesnih poškodb so prometno nesrečo obravnavali policisti prometne policije iz Griča.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo