Helios Sunsi v finalu Sixt Alpe Adria Cup-a

0
2718
Hala KC Domžale je danes gostila prvi del Final Four turnirja Sixt Alpe Adria Cup. V prvi polfinalni tekmi sta se pomerila Prievidza in Zlatorog, večerna tekma pa je bila rezervirana za gostitelje, Helios Suns in njihove nasprotnike, Zagreb. Rezultata tekem sta v jutrišnji finale, ki bo ob 19.30, popeljala obe slovenski moštvi, medtem, ko se bosta ekipi Prievdize in Zagreba ob 17. uri pomerili v tekmi za 3. mesto.

Popoldanska tekma, v kateri je bilo že od vsega začetka čutiti prevlado Zlatoroga, se je prelomila tik pred koncem prvega polčasa, ko je bil zaradi druge tehnične napake izključen trener Prievidze, Miljan Čurović. V drugih dvajsetih minutah so Slovaki sicer stalno dihali za vrat Laščanom, a do preobrata niso mogli, tako da so se jutrišnjega finala veselili košarkarji Zlatoroga. Prvi strelec tekme je bil Prievidzin Jaytornah Wisseh s 23 točkami, temu je dodal še 10 skokov, na drugi strani pa je blestel Branislav Đekić z 19 točkami in 4 skoki.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga: “Čestitam svojim fantom predvsem za drugi polčas, ko smo le odigrali dobro, predvsem čvrsto v obrambi. Prievidza je dobra, uigrana ekipa, ki brez klasičnega centra igra izredno poletno in gibljivo v napadu. Po dolgem času smo spet odigrali eno normalno tekmo, ki je sicer daleč od idealnega, na koncu pa šteje le to, da smo se uvrstili v finale.”Druga polfinalna tekma pa je ponudila dva povsem različna polčasa. V prvem so pred lepim številom gledalcev, ki so se zbrali v domžalski »komunali«, prevladovali gosti iz Zagreba, ki so ob glavnem odmoru vodili s 37:43, a še to le zaradi trojke našega Jana Močnika tik ob izteku igralnega časa. V drugih 20 minutah pa so Domžalčani le prikazali igro, ki jo od njih pričakujemo. Čvrsta obramba na eni strani ter hiter in učinkovit napad na drugi, vse skupaj pa je pomenilo domžalskih kar 47:22 v drugem polčasu, za končno zmago s 84:65. Kapetan Željko Zagorac in Đorđe Lelić sta prispevala po 15 točk, eno manj, skupaj s še 5 skoki, pa je dodalHugh Robertson. Prvi strelec Zagreba je bil Miralem Halilović z 18 točkami.

Miljan Čurović, trener Prievidze: “Žal mi je, da je na koncu izpadlo tako kot je. Sem smo prišli z namenom, da pokažemo, ta tudi mi lahko igramo z boljšimi hrvaškimi in slovenskimi ekipami. So pa po mojem mnenju tekmo odločile neke stvari, ki nimajo prave veze s košarko. Pričakovali smo le malo več spoštovanja. Odgovornosti ne mislim prelagati na druge, sam sem storil napako v tej vsej zgodbi, ampak sem imel občutek, da moji košarkarji niso deležni enakovrednih možnosti. Žal mi je zaradi navijačev, predvsem pa mi je žal zaradi fantov, ki trdo delajo in so sem prišli z željo, da to tudi pokažejo.”

Jakša Vulić, trener Helios Sunsev: “Za nas odlična tekma, predvsem v drugem polčasu. Čestital bi fantom za zmago, za borbenost, predvsem pa, ker se niso predali in so se držali vseh dogovorov, ki smo jih izpostavili pred tekmo. Mislim, da je zmaga nad Zagrebom več kot zaslužena. Zdaj se moramo hitro pripravit na Zlatorog in jutri kar se da dobro odigrati to slovensko finale.”

Danijel Jusup, trener Zagreba: “Pokazali smo dva povsem različna obraza. V prvem polčasu smo igrali odlično, z dobrim ritmom, hitrim prenosom žoge. V drugih 20 minutah pa smo se enostavno ustavili. Nehali smo igrati obrambo, v prvih štirih, petih napadih Heliosa nismo bili niti blizu, da jih ubranimo. S tem smo izgubili sigurnost tudi v napadu, kar so domači znali izkoristiti in so na koncu tudi več kot zasluženo slavili.”

Tudi na finalnem dnevu nas čaka bogat spremljevalni program, podelili pa bomo še en dres Gorana Dragića, ki ga poklanja Grosbasket.Tudi na finalnem dnevu nas čaka bogat spremljevalni program,
podelili pa bomo še en NBA dres Gorana Dragića, ki ga poklanja Grosbasket.

Jutri se nam tako v popoldanskem terminu obeta tekma za 3. mesto med Prievidzo in Zagrebom, ob 19.30 pa se bo pričela tekma, ki bo dala prvega zmagovalca pokala Sixt Alpe Adria. Zagotovo nas zanimivo finale med Helios Sunsi in Zlatorogom, vse skupaj pa bo popestril še atraktiven spremljevalni program.

Sixt Alpe Adria Cup, polfinale

BC Prievidza – Zlatorog Laško 80 : 89 (22:19, 17:21, 22:29, 19:20)

Prievidza: Dobrotka, Pasovsky, Rostampour 3, Marić 18 (5 skokov), Batina 10, Stanojević, Koerner 11, Stamenković 15, Jašš, Wisseh 23 (10 podaj), Kadaši, Vojtek
Zlatorog: Jurak 11 (5 podaj), Barič 11, Jeftić 14 (5 skokov), Lisica, Miklavčič, Krušič 2, Steiner, Vašl 12 (5 podaj), Abrams 10 (5 skokov), Vujasinović 8, Đekić 19, Čebašek 2

Helios Suns – Zagreb 84 : 65 (21:23, 16:20, 24:9, 23:13)

Helios: Močnik Ju. 11, Čakarun 12 (6 skokov), Močnik Ja. 6, Andriuškevičius 2 (6 skokov), Berlič, Korošec 7, Gorjanc, Zagorac 15, Atanacković 2, Lelić 15, Robertson 14 (5 skokov)
Zagreb: Majcunić 3, Vladović 8, Božić 5 (10 skokov), Halilović 18, Mileković 1, Vlaić 8, Batur 4, Marčinković 11, Šarlija 7, Radoš

Oglasno sporočilo