Za konec modre skupine še en poraz

0
2630

Oslabljeni odbojkarji Calcita Volleyballa so na tekmi 10. kroga modre skupine v 1. DOL za moške na domačem igrišču v tie-breaku izgubili sosedski derbi s kranjskim Triglavom. Navkljub drugemu zaporednemu porazu so Kamničani v modri skupini ostali na drugem mestu in bodo v sredo, 6. aprila, ob 20. uri, na prvi četrtfinalni tekmi končnice igrali z novomeško Krko.

Calcit Volleyball – Triglav Kranj 2:3 (-18, -22, 15, 22, -13)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Markelj (Bled) in Atanasov (Kranj).

Calcit Volleyball: Renko, Novljan 3, T. Štern 21, Štalekar 9, Vidmar 3, Štembergar Zupan 14, Brulec, Lakner 8, Kotnik 13, Ž. Štern – libero, Videčnik 2, Konjedic 4. Trener: Marko Brumen.

Triglav Kranj: Lužovec 8, Hafner 6, A. Kök, Maček, Bregant 14, Pleša, Jovanov, Bežek – libero, Kos 2, Mali 13, Uršič 13, M. Kök 2, Rezar 5. Trener: Sašo Rop.

Kamniški odbojkarji so s porazom proti ACH Volleyju prejšnjo soboto izgubili vse možnosti, da bi modro skupino končali na prvem mestu, za nameček pa so ostali še brez prostega igralca Klemna Hribarja. Namesto njega je bil v vlogi prostega igralca Žiga Štern, ki je imel pred časom tudi težave s poškodbo, manjkal je tudi Jan Brulec, ki je zbolel, zato je priložnost na mestu organizatorja igre dobil Jani Konjedic. Na drugi strani mreže so Kranjčani, ki bodo končnico začeli s šestega mesta, v Kamnik prišli v polni zasedbi.

V prvem nizu so gostje iz Kranja z odličnim blokom, izkazal se je Nejc Uršič in bolj učinkovitim napadom  . Kamničani so tekmo ob Janiju Konjedicu in Žigi Šternu začeli še s Primožem Vidmarjem, Domnom Kotnikom, Žanom Novljanom, Maticem Videčnikom in Tončkom Šternom

Tudi drugi niz so bolje začeli Kranjčani, ki so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo štirih točk. Do drugega so jih Kamničani ulovili na 15. točki z blokom Videčnika, vendar je bilo to zadnje izenačenje v tem nizu, kajti v nadaljevanju so gostje ves čas vodili najmanj s točko prednosti. Domači odbojkarji so delali številne napake na servisu, v prvih dveh nizih kar 13, gostje le pet, za nameček so Kamničani grešili tudi napadu. Niz se je končal z napako Andreja Štembergar Zupana.

V tretjem nizu so varovanci Marka Brumna le popravili svoj servis, veliko so pridobili z vstopom Saše Štalekarja, ob Tončku Šternu se je razigral tudi Štembergar Zupan, kar jim ob odhodu na prvi tehnični odmor prineslo prednost šestih točk. Do drugega tehničnega odmora so po novem uspešnem napadu svojega kapetana Kamničani gostom pobegnili za osem točk, z blokom Jureta Laknerja že za deset (20:10). Do zmage v tretjem nizu so domačini prišli po napaki Nejca Uršiča.

Na začetku četrtega niza sta se ekipi menjavali v vodstvu. S točko prednosti so na tehnični odmor sicer odšli kamniški odbojkarji, toda po bloku Svita Hafnerja, ki je bil v naslednji akciji uspešen tudi na mreži, so Kranjčani, ki so spet prevladovali v bloku, naredili pa so tudi manj lastnih napak, povedli 12:9. Toda na servis Laknerja, ki je dosegel tudi dva asa, so po dveh zaporednih točkah Štalekarja Kamničani spet prešli v vodstvo (14:12). S točko Domna Kotnika so domačini prvič v četrtem nizu prišli do treh točk naskoka (17:14), vendar se Kranjčani še zdaleč niso predali. Nekajkrat so se domačinom približali na točko zaostanka, z asom Žige Lužovca pa so izid na 20. točki izenačili. Jani Konjedic je z blokom svojo ekipo spet popeljal do vodstva, s svojim že četrtim blokom pa ji je priboril kar tri zaključne žoge za izenačenje v nizih, drugo je izkoristil Tonček Štern.

Tako kot na prvi medsebojni tekmi v modri skupini je zmagovalca v gorenjskem obračunu odločal tie-break. V Kranju so slavili Kammičani, ki so na domačem igrišču v peti niz vstopili z vodstvom 2:0, ob menjavi strani pa so to prednost s točko Tončka Šterna ohranili. Po napaki Mihe Malija je bilo 9:6 za domačo ekipo, gostom pa ni pomagal niti polminutni odmor, kajti takoj po vrnitvi na igrišče je bil v napadu uspešen Domen Kotnik, ki je bil zaslužen tudi za vodstvo 11:7. Vendar so Kranjčani domačinom odgovorili s kar šestimi zaporednimi točkami. Izkazala sta se predvsem Nejc Uršič, ki je bil z osmimi bloki eden od junakov kranjske zmage in kapetan Janko Bregant, tekma pa se je končala z 21. napako na servisu domače ekipe, tokrat Konjedica.

Izjava po tekmi

Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa: »Praktično čez noč smo ostali brez Jana Brulca, ki je zbolel in ga sploh ni bilo na tekmo, poznala pa se nam je tudi odsotnost Klemna Hribarja, tako da smo morali žrtvovati Žigo Šterna, saj smo s tem izgubili še eno možnost kakovostne menjave v trenutkih krize. Spet lahko pohvalim Sašo Štalekarja, za igro v napadu tudi Tončka Šterna, drugi so sposobni igrati bolje. Preveč napak smo naredili na servisu, prav tako bi morali bolje igrati v napadu.«

Miha Štamcar
Oglasno sporočilo