V finale brez izgubljenega niza

2200
Odbojkarice Calcita Ljubljane so tudi na drugi polfinalni tekmi končnice 1. DOL za ženske premagale tokrat domači UOK Vital Ljubljano in se še sedmič zapored uvrstile v veliki finale. Tudi tokrat bodo njihove nasprotnice mariborske odbojkarice, ki so v drugem polfinalnem obračunu izločile GEN-I Volley. Prva finalna tekma bo na sporedu 27. aprila v dvorani Tivoli.

Vital – Calcit Ljubljana 0:3 (-9, -13, -16)

Ljubljana – Športna dvorana Krim na Galjevici, gledalcev 60, sodnika: Gril (Pekre) in Miklošič (Maribor).
UOK Vital Ljubljana: Mijoč, Vogrič 5, Handanović 6, Čotar, Dolenc – libero, Zaplotnik 5, Pavič 5, Crnjac, Janežič – libero, Arnež 3, Flego 1. Trener: Gregor Rozman.
Calcit Ljubljana: Grudina 9, Božič, Igličar 1, Forštnarič, Kučej 8, Kostić 15, Hribar 2, Jerala – libero, Turk, Potokar 7, Koleva 13, Van de Vyver 2. Trener: Gašper Ribič.

Aktualne državne prvakinje so tudi na drugi polfinalni tekmi upravičile vlogo favoritinj in še lažje kot na prvi tekmi premagale mestne tekmice, ki so že z uvrstitvijo med štiri najboljše slovenske ekipe presegle svoje letošnje načrte. V finalu bodo odbojkarice Calcita Ljubljane igrale z Novo KBM Branikom, ki je danes z minimalnim izidom premagala GEN-I Volley.

Vitalovke so v tekmo krenile brez Helene Mijoč, kar je še nekoliko olajšalo delo razpoloženih kalcitovk, ki so v uvodnem nizu nekaj več težav imele le do prvega tehničnega odmora. Nanj so odšle s prednostjo treh točk, z blokom Olivere Kostić pa so domačim odbojkaricam pobegnile za deset točk (17:7). Do konca niza so varovanke Gregorja Rozmana dosegle le še dve točki, od devetih, kolikor so jih dosegle v prvem nizu, so jim bolj izkušene gostje “podarile” pet.

Tudi drugi niz je imel podoben potek kot prvi. Po napaki Natali Pavič je Calcit Ljubljana na prvi tehnični odmor odšel s tremi točkami prednosti, ki se je s točko Elene Kučej ob drugem tehničnem odmoru povečala na osem. Ob bolj učinkoviti igri v napadu so tokratne gostje v dvorani na Galjevici z napadom Urške Igličar povedle z 2:0 v nizih.

Domače odbojkarice so najboljši odpor nudile v tretjem nizu, saj so do izida 12:14 še držale korak z branilkami državnega naslova in letošnjimi zmagovalkami srednjeevropske lige. S tremi zaporednimi točkami so kalcitovke prvič v tretjem nizu prišle do občutnejše prednosti (18:13), zmago in uvrstitev v finale pa je potrdila Slavina Koleva.

Izjava po tekmi:

Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: »Prva dva niza smo resnično odigrali na visoki ravni, to je bila igra, ki bi si jo želel tudi v finalu končnice. Glede na to, da so pred nami najbolj pomembne tekme v sezoni, lahko rečem, da gremo v tekme z Novo KBM Branikom z dobrimi občutki.«

Miha Štamcar

Oglasno sporočilo