Osnovna šola Trzin praznovala 30 let ustanovitve

0
7360

Osnovna šola Trzin je z nepozabno dobrodelno prireditvijo »Stoji učilna zidana« 20. aprila slovesno praznovala 30. obletnico samostojnega delovanja. Tokratna prireditev je bila toliko bolj slovesna tudi zaradi visokega obiska, saj si so je ogledal predsednik Borut Pahor.

Tradicionalno dobrodelno prireditev na šoli sicer pripravijo učenci s svojimi mentorji vsako pomlad z namenom zbiranja sredstev za šolski sklad, iz katerega delno financirajo udeležbo učencev v šolah v naravi in na raznih taborih, ki so del nadstandardnega programa šole. Letošnja prireditev je močno presegla vsa pričakovanja organizatorjev, saj se je s prostovoljnimi prispevki v sklad nateklo skoraj 1.400 evrov, kar je veliko več kot v prejšnjih letih. Zaradi visokega obiska so morali pri organizaciji upoštevati protokolarne zahteve Urada predsednika republike, a prireditev zaradi tega še zdaleč ni bila suhoparna ali dolgočasna. Ravno nasprotno. Bila je dinamična, živahna in sproščena. Veliko je k temu pripomogel tudi moderator Klemen Bunderla, ki je s svojimi domislicami dodatno začinil dogajanje.

V napolnjeni šolski telovadnici je po nastopu šolske folklorne skupine obiskovalce nagovorila ravnateljica Helena Mazi Golob z Bucayevo zdravilno zgodbo o priklenjenem slonu, katere glavno sporočilo je: »Edini način, da izvemo, ali neko reč zmoremo, je, da poskusimo z vsem svojim srcem. Z vsem svojim srcem!« V nadaljevanju so s plesnimi ali glasbenimi točkami nastopili še: učenci glasbene šole Lartko, plesalca standardnih in latinskoameriških plesov Kaja in Nik ob Klemnovi pevski spremljavi, šolski cici in otroški pevski zbor, dramska skupina Miki Miška, vokalna skupina Kvatropirci, šolska rock skupina Tangenta in mlada pevka Tjaša. Uradni del prireditve se je zaključil z atraktivnim plesnim nastopom, v katerem je svoje moči združilo 12 učiteljev in več kot 60 učencev. Predsednik Borut Pahor je vsako točko spremljal z velikim zanimanjem in navdušeno ploskal nastopajočim, na koncu pa jih je vse povabil na obisk v predsedniško palačo. Ob tej priložnosti je Osnovni šoli Trzin podaril slovensko zastavo, posebno protokolarno darilo predsednika republike ob praznovanju 25. obletnice samostojnosti naše države, kot znak hvaležnosti učiteljskemu zboru za odlično delo z otroki, ki ga opravljajo kot svoje veliko poslanstvo.  Ravnateljica Helena Mazi Golob: »Predsednika je popolnoma prevzela pesem o Sloveniji, ki so jo zapeli učenci 6.a razreda, navdušila pa ga je tudi učenka Tjaša, ki je pela v francoščini. Naravnost očaran je bil nad skupnim plesnim nastopom naših učiteljev in učencev.» Prireditev je poleg župana Občine Trzin Petra Ložarja in nekaterih trzinskih občinskih svetnikov spremljal tudi bobnar skupine Elvis Jackson Marko Soršak-Soki, ki je lani v okviru projekta »20 za 20 – za šole s posluhom« pod pokroviteljstvom Boruta Pahorja šolski rock skupini podaril bas kitaro, električno kitaro in bobne.

Omeniti velja, da so tudi nastopajoči delovali dobrodelno, saj so se v dobro otrok prav vsi odpovedali svojemu honorarju. Šoli so na pomoč priskočili tudi sponzorji, ki so poskrbeli za ozvočenje, fotografiranje, snemanje, prigrizek za nastopajoče in nenazadnje tudi za slavnostno torto, v katero bi sicer moral slovesno zarezati predsednik Pahor, a je to čast nesebično prepustil eni od učenk in s tem pokazal, kako velik človek je.

Izjemna prireditev bo vsem zagotovo ostala še dolgo v spominu tudi zaradi tega, ker je po zaključenem uradnem delu predsednik republike nekaj svojega časa posvetil nastopajočim in obiskovalcem, se z njimi rokoval, pogovarjal, fotografiral in jim delil avtogram.

Tanja Jankovič

os_trzin_30_let (3)

Foto: prijatelj&prijatelj d.o.o.

os_trzin_30_let (4)

Foto: prijatelj&prijatelj d.o.o.

os_trzin_30_let (5)

Foto: prijatelj&prijatelj d.o.o.

os_trzin_30_let (6)

Foto: prijatelj&prijatelj d.o.o.

os_trzin_30_let (2)

Foto: Nuša Slatner

Oglasno sporočilo