Dobrodelni tekači Wings for life World run tudi letos pritekli mimo Kamnika

0
3036
Tek Wings for life World run vsako leto pridobiva več podpornikov in letos je v enem izmed največjih športno-dobrodelnih dogodkov sodelovalo že skoraj 131.000 tekačev iz 203 držav. Tudi slovenski tek je bil že pred časom razprodan in včeraj je kar 3000 tekačev ob 13. uri iz Ljubljane krenilo na pot svojemu cilju naproti.
Dobrodelni tekači Wings for life World run tudi letos pritekli mimo Kamnika

Tek se namreč od običajnih razlikuje zato, ker tekmovalci ne tečejo do vnaprej določenega cilja, ampak pred ciljno črto bežijo. Startu tekačev, ki se na vseh 34. lokacijah po svetu zgodi hkrati, 30 minut kasneje sledi start zasledovalnih vozil.

V Kamniku so prvega moškega tekača zbrani gledalci dočakali že po dobri uri in pol, prva ženska pa je mimo pritekla nedolgo zatem. Prav vse tekačice in tekače, med njimi tudi Kamničanke in Kamničane, pa so navijači ob progi pozdravili s ploskanjem ter bodrilnimi vzkliki. Na Glavnem trgu jih je pričakalo tudi okrepčilo, ki so ga pripravili prostovoljci tekmovanja. Vsi tisti, ki jih zasledovalno vozilo v Kamniku ni dohitelo, so pot nadaljevali po ulici Šutni in naprej, dokler jih niso dohitela zasledovalna vozila.

Že tretje leto je vodilo tekmovanja dobrodelnost, saj je celoten izkupiček startnin namenjen fundaciji Wings for Life, ki financira raziskave poškodb hrbtenjače. Na tekaški preizkušnji je tudi letos kotčastni pokrovitelj sodeloval predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki pa je svojo pot zaključil le nekaj kilometrov pred mestnim jedrom Kamnika.

Kamnik je tako tekače pozdravil že tretjič, veselimo pa se tudi preizkušnje prihodnje leto, ko bo množica tekačev ponovno obiskala mesto v naročju Kamniško-Savinjskih Alp.

Besedilo: Sara Vidmar, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec

Oglasno sporočilo