Kronika na območju Policijske postaje Kamnik (3.5. – 7.5.2016)

0
3279

03.05.2016
POSKUS VLOMA V TRGOVINO V KAMNIKU
PP Kamnik je bila obveščena o vlomu v trgovino v naselju Kamnik. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vrata v trgovino, vendar mu to ni uspelo in je od dejanja odstopil. Nastala je mat. škoda za okoli 1500 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V NOŽICAH
Policisti so v naselju Nožice obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti  med dvema udeležencema z osebnimi vozili. Na kraju ni bil nihče telesno poškodovan in pod vplivom alkohola. Nastala je materialna škoda za okoli 3000 eurov. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA ZASTAV V GOLICAH
S strani občana smo bili obveščeni o tatvini zastav v kraju Golice. Ugotovljeno je bilo da so neznanci v bližini BS Petrol v Golicah, iz spominskega obeležja, iz drogov odtujili tri zastave, Evropsko zastavo, zastavo Republike Slovenije in zastavo Občine Kamnik skupaj z vrvmi. Nastala je materialna škoda za okoli 300 eurov.  Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

04.05.2016
ZLORABA TRR PREKO SPLETA
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil zlorabo TRR preko spleta. Ugotovljeno, da je neznanec na škodo oškodovanca preko interneta iz bančnega računa opravil 12 transakcij iz tujine v višini 1.030,71 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA KOVINARSKI PRI MERCATORJU
Na parkirišču Mercator centra na Kovinarski cesti so policisti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom med dvema udeležencema z osebnimi vozili. Na kraju ni bil nihče telesno poškodovan in pod vplivom alkohola. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POŠKODBA VOZILA   
Policisti smo bili obveščeni o poškodovanju vozila na Kolodvorski ulici v Kamniku. Ugotovljeno je bilo, da je imel oškodovanec svoje vozilo parkirano na omenjenem naslovu, ko je zaradi dotrajanosti stavbe na vozilo padel omet in ga poškodoval. Na kraj poklican dežurni iz komunalnega podjetja Kamnik, kateri je parkirišče primerno zavaroval . Na vozilu je nastala materialna škoda za okoli  1000 eurov. Sledi uradni zaznamek o tem dogodku.

05.05.2016
TATVINA KOLESA Z MOTORJEM
Na PP Kamnik se je zglasil oškodovanec in prijavil tatvino kolesa z motorjem. Tega je neznani storilec odtujil v času med 7.30 in 13.30 uro iz parkirnega prostora pri Zdravstvenem domu v Kamniku. Gre za zaklenjeno kolo z motorjem znamke Tomos, tip automatic, NN številk motorja, temno modre barve..Nastala je materialna škoda za okoli  200 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V PODJETJE
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v podjetje v Kamniku. Na kraju ugotovljeno, da so trije neznani storilci v temnih oblačilih ob 23.24 uri, ko se je sprožil alarm podjetja SINTAL, na vzvod vlomili skozi troje vrat podjetja, kjer ni bilo ničesar odtujeno. Nastala je mat. škoda za okoli 500 eurov.  Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

06.05.2016
NAJDEN MOBILNI TELEFON
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prinesla najden mobilni telefon znamke Samsung 4S, model GT 19505, črne barve z rjavim ovitkom, z IMEI št. 358661056595876, katerega je našla dne 4.5.16 na Ulici Matije Blejca v Kamniku. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, mobilni telefon se pa nahaja na policijski postaji Kamnik.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti smo prejeli prijavo kaznivega dejanja tatvine. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko noči iz parkiranega vozila znamke VW Polo, kateri je bil parkiran na parkirišču trgovine Tuš v Nevljah odtujil obe reg. tablice. Nastala je materialna škoda za okoli  40 eurov.  Napisana bo kazenska ovadba.

07.05.2016
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so v naselju Kamnik obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom med dvema udeležencema z osebnimi vozili. Povzročitelj prometne nesreče je s kraja odpeljal in drugi udeleženki ni nudil svojih podatkov. Nastala je materialna škoda za okoli 100 eurov. Povzročitelju prometne nesreče, kateri je bil ugotovljen naknadno z raziskovanjem in razgovori  izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

Oglasno sporočilo