Mednarodno mladinsko prvenstvo v golfu

0
4484

Uspešno izpeljano mednarodno mladinsko prvenstvo v Arboretumu

»Pod streho« je še eno letošnje mednarodno prvenstvo, tokrat mladinsko, ki je potekalo v organizaciji Golf zveze Slovenije, golf klubov Arboretum in Racman ter golf igrišča Arboretum. Vsega skupaj ne bi bilo mogoče izpeljati na tako visokem nivoju, če ne bi pri temu pomagal glavni pokrovitelj prvenstva IMP Pumps in g. Popovič.

Na prvenstvu se je zbralo preko 100 mladih tekmovalk in tekmovalcev iz devetih  držav. Kljub spremenljivemu vremenu in prekinitvam, smo prvenstvo izpeljali kakor je bilo predvideno. Trije krogi tekmovanja so na koncu, po mnogih presenečenjih glede rezultatov in uvrstitev posameznikov (favoritov), dali zmagovalce v posameznih kategorijah.

Pri mladinkah je v kategoriji U18  slavila članica Racman golf kluba Inja Fric, ki si je priigrala prednost 8 udarcev pred drugo uvrščeno Vido Obersnel (GK Bled) in še udarec več pred Laro Ječnik (G&CC Diners).  Za Injo je to prva »prava« mednarodna zmaga v njeni golfarski karieri in tudi njeni letošnji rezultati so nekako že kazali, da njena forma raste in sme pričakovati prenekateri dober rezultat.

V kategoriji mladink  U14  je s konkurenco suvereno opravila mlada članica Racman golf kluba Tijana Jovičevč, ki bi se s tako igro tudi v višji kategoriji lahko uvrstila zelo visoko.

Pri mladincih U21 smo vsi pričakovali gladko zmago Žana Luke Štirna, ki pa je na koncu ni bilo. Žan Luka  je naredil vse preveč napak že v prvem krogu prvenstva in očitno ni zbral dovolj koncentracije in volje, da bi prvenstvo obrnil sebi v prid. Tako si je zmago v tej kategoriji priigral srbski tekmovalec Mihajlo Dimitrijević, tik za njim pa se je uvrstil Mark Trnovec (G&CC Diners) ter Avstrijec Maximilian Lechner.

V kategoriji U18 je od prvega dne vodil Luka Naglič, član GK Bled in vodstvo zadržal do konca. Luka je prav tako osvojil tudi priznanje za  najboljši skupni rezultat prvenstva med vsemi nastopajočimi. Na drugo mesto v U18 se je uvrstil Jure Vasle iz Velenja, tretje mesto pa je pripadalo Felixu Van Kleff-u iz Nemčije.


Kristjan Vojteh Burkelca je postal zmagovalec v kategoriji najmlajših (U14), čeprav se je moral kar resno potruditi, da je premagal drugo uvrščenega Madžara Balinta Zavackega. Tretje mesto je zasedel Lars Nemu Sarmini iz Avstrije.


Tekmovanje je potekalo z zadnjih udarjališč, tako za fante kot tudi za dekleta. Nekateri so igrišče prvikrat odigrali s te razdalje in na tako pomembni tekmi. Zanje je to res bila prava preizkušnja. Zato iskrene čestitke vsem udeležencem, posebej še najmlajšim.

URADNI REZULTATI PO KATEGORIJAH – POGLEJ !

Oglasno sporočilo