Šnajder na Madžarskem do zmage, osebnega in klubskega rekorda

0
5243

Gregor Šnajder je v madžarskem Miškolcu, kjer je v petek, 1. julija, potekal četveroboj reprezentanc mladincev Češke, Slovaške, Madžarske in Slovenije zablestel z zmago ter novim osebnim in tudi klubskim rekordom. Nov mejnik v suvanju šest kilogramske krogle je postavljen na 16,10 metra. Drugi domžalski predstavnik v tokratni reprezentanci Anže Trapečar je na Madžarskem osvojil 7. mesto v metu kopja.

Madžarski Miškolc je pretekli petek gostil reprezentance mladincev in mladink in slovensko sta uspešno zastopala tudi naša atleta Gregor Šnajder in Anže Trapečar.

Prvi je v suvanju krogle navdušil z zmago in izboljšavo osebnega ter klubskega rekorda. V četrti seriji je kroglo sunil 16,10 metra daleč, kar je bilo nedosegljivo za vse ostale tekmece. Drugi Čeh Josef Egrt je posegel po 16,01 metra, tretji ji bil Slovak Adrian Baran s 15,71. Drugi Slovenec Nejc Bratanič je bil sedmi z dosežkom 14,73 metra. Ob zmagi in novem osebnem rekordu, ki ga je izboljšal kar za 52 centimetrov, veseli tudi konstantnost Gregorja, saj je bil njegov najslabši rezultat 15,86 metra.

Anže, ki se je v letošnji sezoni vrnil po težji poškodbi hrbta, je v metu kopja z dosežkom 52,06 metra osvojil sedmo mesto. S tem dosežkom je atlet, ki je leta 2014 nastopil tudi na evropskih kvalifikacijah za olimpijske igre mladih, za dober meter izboljšal letošnji najboljši dosežek iz Nove Gorice (50,95).

DJ

Oglasno sporočilo