Pregled dogodkov PP Kamnik 16.8.2016 -21.8.2016

0
3308

16.08.2016
TATVINA V TRGOVINI TUŠ
Policisti smo bili obveščeni o tatvini artiklov v prodajalni Tuš v Šmarci. Ugotovljeno je bilo, da je znana storilka v prodajalni Tuš v Šmarci vzela prehrambene izdelke v višini 30 evrov, ki jih ni nameravala plačati in odšla mimo blagajne, ko jo je zaustavila poslovodkinja in obvestila policijo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA MOTORJA NA NEVELJSKI POTI
Neznanec je preko noči izpred stanovanjske hiše v Mekinjah odtujil motorno kolo, znamke Piaggio, bele barve. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

17.08.2016
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK V VOLČJEM POTOKU
Policista sta imela v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,84 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

18.08.2016
VLOM V GOSPODARSKA OBJEKTA V ŽEJAH
Neznanec je ponoči na gospodarskem poslopju v Žejah pri Komendi, na vzvod skozi dvokrilna lesena vrata vlomil v objekt delavnice in odtujil okoli 100 kg odpadnega bakra. Nato je pristopil do drugega gospodarskega objekta, kjer je s pomočjo večjih škarij odstrani ključavnico obešanko in iz prostora v objektu odtujil več kosov električnega orodja

19.08.2016
ZAGOREL OSEBNI AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti PP Kamnik so bili napoteni v Domžale pred lokal Špric Bar, kjer je zagorel osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je zaposleni v avtopralnici Špric kemično čistil notranjost neregistriranega osebnega avtomobila znamke Peugeot. Po čiščenju je vozilo postavil na dvorišče ter v notranjost vozila na prednji desni sedež dal električni kalorifer z namenom sušenja vozila, ki se je po vsej verjetnosti zaradi dotrajanosti vžgal in povzročil požar na celotnem vozilu. Sledi poročilo na pristojno državno tožilstvo.

20.08.2016
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK V KAMNIKU
Policista sta imela v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,67 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

PADLA KOLESARKA
Policisti so na Mengeškem polju obravnavali prometni dogodek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je kolesarka peljala po regionalni cesti Mengeš-Duplica, izven naselja Šmarca v smeri Duplice proti Mengšu. Na nivojskem križanju regionalne ceste in železniške proge je zaradi neznanega razloga padla po tleh. Do padca je prišlo po vsej verjetnosti, zaradi večjega razmika med tirnicami, v katerega je zapeljala. Pri samem padcu je zadobila telesne poškodbe. Sledi uradni zaznamek o dogodku.

21.08.2016
INTEVENCIJA V PODGORJU
Policisti smo bili 21.8.2016 okoli ?3.30 ure obveščeni o dogodku v naselju Podgorje, kjer naj bi neznani moški pred stanovanjsko hišo razgrajal in razbijal stekla na hiši. Na kraju so policisti zalotili moškega, ki je vpil, se vedel agresivno, metal ob tla in razbijal. Na ukaze policistov se ni umiril, zato so uporabili fizično silo in ga vklenili. Moški se je se naprej upiral in se ni umiril. Na kraj je bilo klicano reševalno vozilo, čez čas pa je moški začel zgubljati zavest, zaradi česar so ga policisti odklenili in namestili v bočni položaj. Kljub nudenju zdravniške pomoči je na kraju umrl. Prve ugotovitve na kraju in ugotovljene okoliščine kažejo na to, da je bila smrt 25-letnega moškega posledica zdravstvenih težav. Odrejena pa je bila obdukcija in toksikološke preiskave. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin v zvezi dogodka.?O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

PADEC OSEBE NA MALEM GRADU
Okoli 16. ure smo prejeli prijavo o pogrešani osebi, ki je bila nazadnje videna v soboto zvečer, okoli 22.30 ure na območju Malega gradu v Kamniku. V okviru izvajanja aktivnosti pri iskanju pogrešane osebe, so policisti nekaj pred 18. uro za obzidjem Malega gradu v prepadu globine približno 20 do 30 m našli negibno žensko. Zaradi težke dostopnosti je bila v reševanje vključena gorska reševalna služba, ki so truplo izvlekli iz globine. Ugotovljeno je bilo da gre za pogrešano osebo. Policisti nadaljujejo s preiskavo dogodka, ki pa poteka tudi v smeri ugotavljanja morebitnih sumov kaznivega dejanja.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo