Kronika na območju Policijske postaje Domžale (15.8. – 21.8.2016)

0
4105

15.8.2016
Tatvina KZM-ja v Mengšu
Policisti so bili s strani oškodovanca obveščeni, da mu je neznani storilec odtujil njegov KZM. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja kaznivega dejanja ugotovili, da je neznani storilec odtujil kolo z motorjem Tomos A35, rdeče barve, registrske številke LJ RP-86. Policisti v zvezi tega še zbirajo obvestila.

16.8.2016
Zaseg osebnega avtomobila po zakonu o pravilih v cestnem prometu
Policisti so v Moravčah imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Med postopkom so ugotovili, da je voznik kršitelj hujših prekrškov po Zakonu o pravilih v cestnega prometa zaradi česar so mu na podlagi 23. člena Zakona o pravilih v cestnem prometu osebni avtomobil zasegli, zoper voznika pa bodo na pristojno Okrajno sodišče podali obdolžilni predlog.

16.8.2016
Tatvina denarnice v Domžalah
Policisti so bili s strani oškodovanca obveščeni, da mu je neznani storilec odtujil denarnico. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec brez, da bi oškodovanec kaj občutil iz žepa kratkih hlač odtujil črno moško denarnico. Policisti v zvezi tatvine še zbirajo obvestila.

17.8.2016
Tatvina mobitela v Trzinu
Policisti so bili s strani oškodovanke obveščeni, da ji je neznani storilec v trgovskem centru na območju Trzina odtujil mobilni telefon. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji iz nakupovalne košare odtujil mobilni telefon znamke LG. Policisti v zvezi tega še zbirajo obvestila.

18.8.2016
Tatvina priklopnega vozila v Mengšu
Policisti so bili obveščeni o tatvini priklopnega vozila v Mengšu. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja so ugotovili, da je neznani storilec odtujil priklopno vozilo znamke TPV, tip AMIGO AB, sive barve, št. šasije ZY2000AB9VT300127, reg. št. J7-56 LJ, leto izdelave 1997, z nameščeno sivo cerado. Policisti v zvezi tatvine še zbirajo obvestila.

19.8.2016
Vlom v osebni avtomobil v Domžalah
Policisti so bili s strani oškodovanca obveščeni, da mu je neznani storilec vlomil v osebni avtomobil. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je neznani storilec vlomil v osebni avtomobil od koder je odtujil denarnico z vsebino. Policisti v zvezi tega še zbirajo obvestila.

21.8.2016
Začasni odvzem vozniškega dovoljenja v Dobu pri Domžalah
Policisti so pri nadzoru prometa zaustavili voznico osebnega avtomobila. Pri kontroli dokumentov in voznice je bilo ugotovljeno, da kaže očitne znake vinjenosti zaradi česar ji je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je bilo ugotovljeno, da dejansko vozi pod vplivom alkohola. Zoper voznico bodo napisali obdolžilni predlog na pristojno Okrajno sodišče.

21.8.2016
Vlom v osebni avtomobil na Brdu pri Lukovici
Policisti so bili s strani oškodovanca obveščeni, da mu je neznani storilec vlomil v osebni avtomobil. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je neznani storilec vlomil v osebni avtomobil od koder je odtujil denarnico z vsebino. Policisti v zvezi tega še zbirajo obvestila.

_________________________________________________________________

Ob začetku vsakega šolskega leta je na cesti veliko razigranih otrok, ki še ne poznajo nevarnosti v prometu. Zato je zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh ena najpomembnejših nalog policije.
V času od 22.8.2016 do 9.9.2016 se bodo izvajale poostrene meritve hitrosti v okolici šol, predvsem v času, ko običajno otroci prihajajo in odhajajo v šolo.
Med 1.9.2016 in 9.9.2016 pa bodo policisti in predstavniki gasilcev ter prostovoljci prisotni v okolici šole, ter na tistih mestih, kjer otroci prihajajo do šole in je večja zgostitev prometa oziroma prihaja do pogostejših kršitev cestno prometnih predpisov.
Med svojo prisotnostjo v okolici šole bodo policisti veliko pozornosti posvečali:
– opremljenosti otrok z rumenimi rutkami in odsevnimi telesi,
– brezhibnosti koles in drugih enoslednih vozil,
– uporabi varnostnega pasu, zadrževalnih sistemov in čelade,
– parkiranju vozil v okolici šole ter na poteh, ki vodijo do šole,
– tehnični brezhibnosti vozil s katerimi se opravlja šolski prevoz ter psihofizičnemu stanju    voznikov.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo