Shotokan Karate-Do Internacional Svetovno prvenstvo, Jakarta Indonezija 2016.

0
3277

Za Slovenijo in Domžale, 2 medaliji na SP. Obe je osvojil Sensei Lovrenc Kokalj Renshi. Domžalčan, ki se s Karatejem ukvarja malodane vse življenje. To je njegov način življenja in klubski uspehi zadnje dve desetletji sta skupaj z osvojenimi  medaljami prestiž in pika na i.  Zlato medaljo je osvojil skupaj z mariborskim prijateljem Senseiem Darjanom Roškerjem, ki je Karate-Do športu zvesto vdan od rane mladosti. Vabljeni v Dojo Kokalj.

Od 22. 8. Do 28.8. 2016, se je v Indonezijski prestolnici, Jakarti, odvijalo Svetovno  SKIF Karate-Do prvenstvo, na katerem je sodelovalo tudi šest slovenskih reprezentantov. Tekmovalo se je v vseh starostnih kategorijah. Prvi dnevi so minili v znaku seminarjev za mednarodne sodnike, ki so pred tem obnavljali licence, splošni seminar – trening mojstrov, urejanje akreditacij in ostalih splošnih opravkov.

Prvi dan SP je potekal za Masster class in mladinsko konkurenco. Slovenci smo imeli ta dan najbolj plodovit, saj smo osvojili kar dve medalji. Najprej nas je s svojim nastopom v kvalifikacijah navdušil (navijala je vsa Evropa), Sensei Lovrenc Kokalj iz Domžal, ki se je zavihtel med finaliste prvih osem. Sensei Darjan Rošker tukaj ni imel sreče in je izpadel pred finalom. Z nastopom v kvalifikacijah sta navdušila Sani Horvat in Stefan Babić, ki je nastopal v finalu kate najboljših na svetu.  Denis Volmajer je nastopal v konkurenci starejših mladincev.  V katah ni imel velike sreče, medtem ko je v kumiteju borbah dosegel 5.mesto. V večernih urah prvega tekmovalnega dne, je Lovrenc Kokalj dosegel imeniteh uspeh in posamično kate dosegel skupno 3.mesto na svetu. Tako je medalji, kate ekipno  SP Avstralija, dodal še ta izvrsten posamičen uspeh.

Pozno zvečer sta izvrstno nastopala v tehnični disciplini borbe (Jakusoku kumite), Sensei Darjan Rošker  Renshi in Sensei Lovrenc Kokalj Renshi.

Naredila sta dva koraka dalje od že osvojene bronaste medalje iz Avstralije – Kokalj & Vrtarič in osvojila zlato, ter s tem postavila visok mejnik za prihodnje rodove. Zlata medalja in svetovna prvaka v tehnični disciplini kumite, kjer je potrebna maksimalna zbranost in kjer se napake ne tolerirajo, saj mora biti vsaka tehnika na ippon.

Slovenci smo imeli na SP tudi tri sodnike pri katerih se je najbolj nagaral Shihan Ivan Čerič 8.Dan Kyoshi, saj je malodane sodil od jutra do večera brez prestanka, vse SP.

Zenmedia

zenmedia_5_9 (9) zenmedia_5_9 (8)

zenmedia_5_9 (7)

zenmedia_5_9 (6)zenmedia_5_9 (4)zenmedia_5_9 (2)

 

 

Oglasno sporočilo