Kronika policijske postaje Kamnik (od 19.09. do 25.09.2016)

0
2558

19.09.2016
TATVINA ODKLENJENEGA TOVORNEGA VOZILA
Policisti smo bili obveščeni o tatvini tovornega vozila iz makadamskega parkirnega prostora pri podjetju Titan Kamnik. Ugotovljeno je bilo da je neznanec odtujil nezaklenjeno tovorno vozilo Renault Master, bele barve z originalnimi ključi. Nastala je materialna škoda za okoli 4000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

20.09.2016
ZASEG POSUŠENE SNOVI
V Kamniku so policisti opravili postopek z osebama, ki sta imela pri sebi posušeno snov rastlinskega izvora. Pri obeh pri varnostnem pregledu najdena PVC samozapiralna vrečka z NN zeleno rjavo snovjo rastlinskega izvora, ki je bila primerno zavarovana. Obstaja sum, da gre za prepovedano drogo – konopljo. Snov je bila poslana v analizo. V kolikor se z analizo ugotovi, da gre za prepovedano drogo bo z odločbo izrečena sankcija za prekršek.

PROMETNA NESREČA NA KAMNIŠKI OBVOZNICI
Na Kamniški obvoznici so policisti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču, vendar do trka ni prišlo, ker se je drugi udeleženec pravočasno umaknil in zapeljal na bankino, kjer je vozilo opraskal na obcestnem količku. Povzročitelj prometne nesreče je s kraja odpeljal, vendar je bil naknadno izsleden in izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

21.09.2016
TATVINA KOLESA
Na Ljubljanski cesti v Kamniku je neznanec odtujil odklenjeno moško gorsko kolo znamke KTM, oranžne barve, neznanih številk okvirja.

22.09.2016
TATVINA VOZILA NA GROHARJEVI ULICI
Neznanec je preko noči na Groharjevi na vlomen način odtujil osebni avtomobil, znamke VW Golf, 1.6 DTI, sive barve, letnik 2010. Nastala je materialna škoda znaša okoli 12.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

23.09.2016
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK V KAMNIKU
Policista sta imela v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,63 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

PROMETNA NESREČA NA ŠOLSKI ULICI
Policisti so na Šolski ulici obravnavali prometno nesrečo z udeležbo treh vozil, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Noben od udeležencev ni bil telesno poškodovan in pod vplivom alkohola. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

24.09.2016
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti smo bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo v Češnjicah. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec preko noči s primernim orodjem na vzvod poskušal vlomiti skozi balkonska vrata na terasi na prednji strani stanovanjske hiše,vendar v notranjost hiše ni vstopil in je od nameravanega dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

25.09.2016
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
V Podgorju je bilo vlomljeno stanovanjsko hišo, in sicer je neznanec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi enokrilna plastična vrata na terasi in si tako omogočil vstop v notranjost hiše, kjer je iz nato iz kabineta v pritličju stavbe izvršil tatvino denarja in sicer 3000 evrov v različnih apoenskih vrednostih.

.
Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo