Kronika policijske postaje Kamnik (od 10.10. do 16.10.2016)

0
3623

10. oktober
VLOMI V VOZILA
Policisti so na območju centra Kamnika obravnavali štiri vlome v vozila, v katera je bilo z razbijanjem stekla vlomljeno preko noči. Iz vozil je storilec odtujil tiste predmete (torbe, denarnice in podobno), ki so bili na vidnih mestih. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PONAREJEN BANKOVEC
V enem od kamniških podjetij je neznanec unovčil bankovec za 100 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen. Bankovec je bil proti zapisniku zasežen in poslan v analizo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

11. oktober
POŠKODOVANJE OGRAJE PRI VRTCU ZARJA
Policisti smo bili obveščeni o poškodovanju ograje pri vrtcu Zarja. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec preko vikenda poškodoval 2 metra žičnate ograje na vrtcu Zarja (vandalizem). Nastala je materialna škoda za približno 100 evrov.

12. oktober
TATVINA V TRGOVINI NA OBMOČJU DOMŽAL
V Domžalah, v eni od Tuševih trgovin, je bil prijet storilec tatvine prehrambnih artiklov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

13. oktober
VLOM V HIŠO V KOMENDI
Neznanec je tega dne med 18.30 in 19.30 z neznanim ostrim predmetom na vzvod vlomil v stanovanjsko hišo, kjer je pregledal notranjost in odtujil zlatnino ter denar v skupni vrednosti 1.300 evrov.

14. oktober
PROMETNA NESREČA NA JENKOVI ULICI
Na Jenkovi ulici so policisti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika, ki je trčil v ograjo otroškega igrišča. Vozniku začetniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0,83 mg/l izdihanega zraka. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

15. oktober
POJAV KLOVNA
Na eni izmed ulic v Kamniku se je mlajša občanka prestrašila osebe, maskirane v klovna. Ta je bil oblečen v črna oblačila, na glavi pa je imel lasuljo in masko. V roki je držal predmet podoben nožu. Osebe policisti še nismo izsledili, zato z zbiranjem obvestil nadaljujemo. V primeru, da bodo policisti izsledili osebo, bo zoper njo uveden postopek o prekršku.

16. oktober
POŽAR V KOTLOVNICI V GODIČU
Policisti Policijske postaje Kamnik so Godiču obravnavali požar v kotlovnici stanovanjske hiše, zaradi katerega je prišlo zaradi pregrevanja na termostatu. Lastnik je požar sam pogasil, nastala pa je materialna škoda za približno 2.500 evrov. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

NAPAD ORLA
V kraju Mekinje, v bližini Doma starejših občanov Kamnik, je orel napadel psa, last enega od sprehajalcev. Po zbranih obvestilih bomo policisti zoper lastnika orla, saj naj bi bil ta udomačen, izvedli postopek po Zakonu o zaščiti živali.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK V KAMNIKU
Policista sta imela v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je pokazal, da ima 0,68 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega pa bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo