Slovesen zaključek tekmovalne sezone 2016

0
2356

Kar 12 dobitnikov priznanj  od 1. do 3. mesta za minulo sezono v gorskem teku tekačem KGT Papež, priznanje klubu kot najuspešnejšemu v Sloveniji, Miran Cvet je naj gorski tekač 2016, Dušan in Mira Papež, dobitnika priznanja za organizaciji ekstremnega teka na Grintovec

Slovesen zaključek tekmovanj gorskih tekačev s podelitvijo in razglasitvijo najboljših je bilo v Podbrdu, kjer se zbrala vsa gorsko-tekaška druščina in elita. Srečanja se je udeležil tudi predsednik AZS, Roman Dobnikar, ki je ocenil minulo sezono kot zelo uspešno, odlični oceni se je pridružil tudi Janez Aljančič, častni član Evropske atletske zveze.

Tomo Šarf, predsednik Združenja za gorske teke je predstavil dosežke gorskih tekačev v letu 2016, s posebnim ponosom na odličnih dosežkih slovenskih reprezentantov na SP v gorskem maratonu. Kot eno najpomembnejših atletskih prireditev v Sloveniji je napovedal Evropsko prvenstvo na Veliko planino leta 2017 v izvedbi KGT Papež.

Slovesnost je popestril otroški pevski zbor OŠ, zanimiva in pristna je bila predstavitev  domačinov, ki so prvi tekli na Črno prst. Graparji Ivan in Peter Čufer ter Marko Dakskobler (zmagovalec s časom 1:01) so srčno obujali spomine, ko ni bilo posluha za tek v gore, saj so planinski veljaki trdili, da planinci ne smejo teči v gore, morajo le hoditi in uživati v naravi.

Med dobitniki zaslužnih priznanj za udeležbo na tekmah v Pokalu Slovenije v gorskih tekih je bilo tudi 12 tekačev KGT Papež. V skupnem seštevku točk so v različnih kategorijah od 1. do 3. mesta osvojili sedem prvih mest (Maša Viriant, Aleš Prelovšek, Rok Sušnik, Tine Habjan, Ana Čufer, Urša Trobec, Miran Cvet), dva druga mesta (Tjaša Čirović in Gašper Bregar) in tri tretja mesta (Hana Dobovšek, Nejc Uršič, Franci Teraž).

Naj gorski tekač leta 2016 je Miran Cvet (KGT Papež). S ponosom je povedal, da je že začel s pripravami na novo sezono, saj mu je najvišji cilj udeležba na Evropskem prvenstvu na Veliko planino, ki jo organizira njegov klub.

Za odlično organizacijo ekstremnega teka na Grintovec sta priznanje prejela tudi Dušan in Mira Papež, KGT Papež pa pokal za 1. mesto kot naj uspešnejši klub v gorskih tekih v Sloveniji.

Čestitamo!

Mira Papež

papez_zakljucek_2016-2 papez_zakljucek_2016-3 papez_zakljucek_2016-4 papez_zakljucek_2016-5 papez_zakljucek_2016-6 papez_zakljucek_2016-7 papez_zakljucek_2016-8 papez_zakljucek_2016-9 papez_zakljucek_2016-10 papez_zakljucek_2016-11 papez_zakljucek_2016-12 papez_zakljucek_2016-13

Oglasno sporočilo