Sveti Miklavž prišel je med nas

0
2957

Včerajšnje sobotno dopoldne je na Glavnem trgu minilo v znamenju lokalnih dobrot Okusov Kamnika in obiskom Miklavža s spremstvom angelčkov in parkeljnov. Praznično urejene stojnice polne domačih dobrot so privabljale kupce od vsepovsod, kot se za december spodobi, pa je zadišalo po cimetu in kuhanem vinu.

Da so bile košarice obiskovalcev polne zdrave hrane in Miklavževih daril, so poskrbeli: Kmetija Špeh, Kmetija Trebušak, Domače mesnine Soud, Kmetija Pr Anžič, Hiša slaščic Tarangela, trgovina Zlata ptička, Zavod pusti sledi, rokodelka Kati Spruk, Mojčine dobrote, rokodelka Marija Šmidovnik, Moja narava, Zavod Lithopolis, Figamaks in Kmetija Pr Kajet.

Na eni izmed stojnic pa je Športno kulturno društvo Sela pri Kamniku predstavljalo novo otroško knjigo z naslovom Skrivnost Striborovega gozda avtorja Toma Schlegla.

Ko je bil vrvež na vrhuncu in ko se je med ljudmi čutilo praznično razpoloženje, otroci pa so bili v pričakovanju prihoda prvega od treh dobrih mož, je na Tržnico Okusi Kamnika – Podeželje in Eko prišel Miklavž in natrosil sladkih bombončkov vsem pridnim.

Podprimo lokalne ustvarjalce tako, da pri njih kupimo kakšno darilo zase ali za drage in si privoščimo lokalno pridelano hrano v prazničnem decembru.

Besedilo in fotografije: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik

Oglasno sporočilo