Kamniška arhitekta za Kamnik

0
3927

Župan občine Kamnik Marjan Šarec je v četrtek, 2. februarja prejel idejni projekt prenove Stražnega stolpa na Malem gradu, ki sta ga občini darovala arhitekta Marjan Kocjan in Robert Novak.

STRAZNI STOLP-vstopna dvorana

Občina Kamnik bi z obnovo Stražnega stolpa na Malem gradu naredila nov korak k razvoju že tako velikega turističnega potenciala mesta Kamnik. Arhitekta Marjan Kocjan in Robert Novak kot Kamničana že nekaj časa opažata neizkoriščeni potencial zapuščenega Stražnega stolpa, ki bi z minimalno investicijo lahko obogatil turistično ponudbo mesta.

STRAZNI STOLP-razstava

Projekt temelji na racionalni, minimalistični in jasni arhitekturni zasnovi, ki z majhnim posegom v historično dediščino pušča vtis, kot da je vse skupaj že od nekdaj tam. Pri obnovi arhitekta predlagata uporabo trajnih in naravnih materialov, ki ne zahtevajo dodatnega vzdrževanja ter delno »recikliranje« že obstoječih gradbenih materialov.

STRAZNI STOLP-razgledna ploscad

Prenova Stražnega stolpa bi zaokrožila celoten kompleks Malega gradu. Razgledna ploščad v stolpu bi prinesla izjemne poglede na celotno mesto in okolico v obsegu 360 stopinj. V spodnjih prostorih pa bi pridobili prostor za manjše dogodke, kot so razstave, koncerti, predavanja, poroke… S tem bi občina naredila pomemben korak k bogatitvi turistične ponudbe mesta Kamnik.

Irena Kocjan

Oglasno sporočilo