Kronika policijske postaje Domžale (od 13.2. do 19.2.2017)

0
3023

13. 2. 2017
NAJDBA ROČNE BOMBE V GRMAČAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o najdbi ročne bombe na območju Grmač. Ugotovljeno je bilo, da so delavci opravljali izkop za plinovod in pri tem izkopali eno ročno bombo, ki izvira iz II. svetovne vojne. Kraj najdbe so policisti zavarovali do prihoda bombnega tehnika iz Državne Enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi, ki je na kraju uničil navedeno bombo. Policisti bodo o navedenem s poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo.

13. 2. 2017
ZASEGI PREPOVEDANE DROGE V LOKI PRI MENGŠU
Policisti PP Domžale so zaradi kršitve Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami trem kršiteljem v Loki pri Mengšu zasegli manjše količine prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo zoper kršitelje uvedeni hitri postopki z izdajo odločbe o prekršku.

14. 2. 2017
VLOM V AVTO CENTER V SPODNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v Avto center v Spodnjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod, skozi stranska vrata vlomil v prostore avto centra ter iz notranjosti izvršil tatvino priročne kovinske blagajne z denarjem. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 4.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 2. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO IN AVTO HIŠO V RODICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo in avto hišo v Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem stekla okna stanovanjske hiše vlomil vanjo, vendar iz nje ni ničesar odtujil. Po opisanem je z neznanim orodjem na vzvod, skozi vrata delavnice vlomil v prostore avto hiše, kjer je prav tako z neznanim orodjem na vzvod vlomil v prostor pisarne avto hiše in iz notranjosti izvršil tatvino denarja. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 12.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 2. 2017
TATVINA DENARNICE Z VSEBINO IZ NAHRBTNIKA V TRGOVINI V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino iz nahrbtnika v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini v Domžalah izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji iz nahrbtnika odtujil denarnico z vsebino. Z dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za približno 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 2. 2017
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE V DOMŽALAH IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Domžalah. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja so policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje s svojim osebnim avtomobilom trčil v dva parkirana osebna avtomobila. V postopku z voznikom osebnega avtomobila je bilo ugotovljeno, da je le ta osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola (0,87 mg/l), zaradi česar je bilo vozniku začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, katero bodo policisti z obdolžilnim predlogom zoper voznika poslali na pristojno sodišče.

15. 2. 2017
KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je izvenzakonski partner že dlje časa nad svojo partnerico izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti izvenzakonskem partnerju izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. S strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in podaljšan na 10 dni.

17. 2. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so zaradi kršitve po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami (ZPPPD) zasegli manjšo količino prepovedane droge –Konoplje. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bo uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

17. 2. 2017
POŽAR NA OSEBNEM VOZILU NA AVTOCESTI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o požaru na osebnem vozilu na avtocesti Krtina – Domžale. Ugotovljeno je bilo, da je iz neznanega vzroka med vožnjo prišlo do požara v predelu motorja osebnega vozila, katerega so pogasili gasilci CZR Količevo. Nastala je materialna škoda v višini približno 9.000 EUR. Policisti bodo o navedenem s poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo.

18. 2. 2017
VLOM V GARAŽO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v garažo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod vlomil v garažo ter iz notranjosti odtujil električni grelnik za sušenje prostorov znamke Tajfun. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 2. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA GORJUŠI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Gorjuši. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod skozi vrata terase vlomil v hišo ter iz notranjosti odtujil več kosov zlatnine. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 2.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 2. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so zaradi kršitve po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami (ZPPPD) zasegli manjšo količino prepovedane droge –Konoplje. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bo uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo