Slovesen zaključek 8. zimske lige Sveti Primož

0
2733

8. zimska liga Sveti Primož, ki je potekala vsako soboto od lanskega novembra do letošnjega marca, se je z zadnjo izvedbo 5. marca 2017, podelitvijo medalj in pokalov udeležencem, tudi uradno končala, lahko pa bi jo ocenili za zelo uspešno, saj se jo je udeležilo skoraj 1.000 udeležencev, kar jo zagotovo uvršča med ene najuspešnejših in najbolje obiskanih športnih prireditev na Kamniškem.

Podeljenih je bilo 9 medalj v otroški kategoriji, ki so jih prejeli najmlajši za udeležbo na vsaj sedmih sobotnih srečanjih. Medalje so prejeli: Aleš Prelovšek, Žan Romšak, Nik Romšak, Nejc Romšak, Joža Šerkezi, Jakob Pišek, Iza Škrtič, Viktorija Dolinšek in Maruša Tereza Šerkezi. Prehodni pokal v ženski konkurenci je iz rok lanske zmagovalke Maje Peperko prejela Špela Novak, v moški konkurenci pa Gregor Osolnik.

Podeljenih je bilo tudi nekaj posebnih priznanj, in sicer je pokal za »Tekaško korenino« prejela Stanka Hribar, Ladu Kvedru pa je bilo podeljeno »Športno srce« za vso pomoč in požrtvovalnost pri gorskih tekih ter za udeležbo na vseh izvedbah 8. zimske lige. Med mlajšimi fanti je pokal prejel Nik Romšak, starejše fante je že preveč zvila puberteta in nihče od njih ni bil na ligi vsaj 10- krat. Viktorija Dolinšek je prejela pokal kot mlajša deklica, Iza Škrtič pa starejša.

Podeljen je bil pokal tudi najmlajšemu udeležencu lige Cici-Polžek tekaču, ki ga je letos prejel šestletni Nejc Romšak. Udeleženci 8. zimske lige se bodo prek poletja udejstvovali na drugih tekmovanjih in rekreativnih prireditvah, novembra letos pa se bodo zagotovo ponovno srečali na Vegradu in zastavili serijo vzponov na Svetega Primoža v 9. zimski ligi Sveti Primož. Izpostaviti velja tudi projekt Zdrav življenjski slog, ki poteka na Osnovni šoli Stranje pod mentorstvom Tinkare Skamen Šerkezi in njihovo vsako-sobotno udeležbo na zimski ligi.

8. zimska liga Sv. Primož je potekala pod okriljem KGT Papež in pod vodstvom organizacijskega odbora: Miro Škrtič, Lado Kveder, Igor Alpner, ki je ves čas vzorno skrbel za rezultate in Matjaž Šerkezi. Za fotografsko dokumentacijo je ves čas lige skrbel Janko Žibert.

8. Zimsko ligo Sveti Primož so pomagali izpeljati:

  • Fritid športna prehrana, ki je poskrbela za nekaj tematskih izvedb lige in tekačem predstavila športno prehrano.
  • Mizarstvo Golob, Danilo Golob za vse čaje, ki so pogreli udeležence lige pri Sv. Primožu.
  • Avto-moto društvo Kamnik za sodelovanje pri izvedbi lige, čaj in praktično nagrado.
  • Gostilna Pri planinskem orlu in Okrepčevalnica Sv. Primož oz. Peter Uršič, za sodelovanje pri ligi, hranjenje rezultatov in prenašanje naših muh.
  • GRS Kamnik in Lions klub Kamnik za pomoč pri izvedbi dobrodelne izvedbe lige.
  • Kmetija Repnik, Pizzerija Jaka, Zeliščarstvo Bene, Top Nega, Ličarstvo Štrukelj in na zaključni ligi Boštjan Erjavšek – Beli, ki nas je razvajal z odličnim šmornom.

Besedilo in fotografije: Matjaž Šerkezi

Oglasno sporočilo