Z zaključkom prevzema Heliosa podjetje Kansai Paint odločno vstopa v evropsko industrijo premazov

0
3020

Domžale, 3. april 2017 – Z zaključkom transakcije v petek, 31. marca, je Kansai Paint Co., Ltd. postal edini lastnik Evropske premazniške Skupine Helios. Pod okriljem strateškega lastnika bo Helios predstavljal evropsko središče inovacij, znanja in poslovnega razvoja ter s tem še dodatno utrdil svoj položaj v evropski industriji premazov. 

Kansai Paint Co., Ltd. je 6. decembra lani podpisal pogodbo o nakupu vseh delnic Skupine Helios. Po odobritvi s strani organov za varstvo konkurence v vseh zadevnih državah in ob zadostitvi ostalih pogojev za dokončanje postopka, je Kansai 31. marca z zaključkom transakcije postal lastnik Skupine Helios. Kansai Paint s tem pospešeno implementira svojo strategijo rasti, s katero namerava postati eden od treh največjih svetovnih proizvajalcev premazov.
Skupina Helios je uveljavljen proizvajalec številnih različnih vrst premazov in deluje zlasti v državah srednje, vzhodne in zahodne Evrope ter državah SND. Uspešen prevzem tako podjetju Kansai Paint zagotavlja odlično izhodišče za širitev po celotni Evropi. Podjetje Kansai želi pospešiti rast poslovanja z nadaljnjim povečanjem prodaje in z ustvarjanjem sinergij znotraj tehnologij, znanja, proizvodov ter prodajnih mrež obeh skupin.

David Kubala, eden od dveh generalnih direktorjev Skupine Helios: »Helios ima že danes na evropskih trgih prodajno mrežo s številnimi uveljavljenimi blagovnimi znamkami. Ohranjamo močen položaj v segmentu industrijskih, avtoreparaturnih in dekorativnih premazov. Naš portfelj je podoben in v nekaterih primerih komplementaren tistemu, ki ga ima podjetje Kansai Paint. Podjetje Kansai je zelo predano raziskavam in razvoju ter inovacijam, Helios pa ima tudi zelo učinkovito proizvodnjo in oddelek za raziskave in razvoj, z usposobljenimi ljudmi in napredno opremo. Iz vseh teh razlogov predstavlja Helios pravo izbiro, ki podjetju Kansai omogoča širitev in razvoj poslovanja v Evropi. Pričakujemo številne sinergije na področju R&R, v proizvodnih sistemih in tehnologijah, podpornih sistemih, marketingu, nabavi in drugih področjih. Helios bo obenem vpeljal nove proizvode, imel možnost izvoza na azijski in afriški trg ter možnost poslovanja z japonskimi kupci v Evropi.«

Pred prevzemom Heliosa je Kansai že imel utrjen položaj v Aziji, Afriki in na Bližnjem vzhodu, v Evropi pa je bila njegova prisotnost zelo omejena. Prevzem Skupine Helios so izvedli z namenom, da bi razvili in razširili posel premazništva ter povečali svojo prisotnost v Evropi. V bodoče bo podjetje Kansai še dalje krepilo svoj položaj med največjimi premazniki, pod njegovo okrilje pa bodo odslej vključene tudi blagovne znamke Heliosa.

____________________________________________________________________

O podjetju Kansai Paint Co., Ltd.

Začetki japonskega podjetja Kansai segajo v leto 1918. Danes je podjetje na Japonskem največji in najnaprednejši proizvajalec dekorativnih, avtomobilskih, industrijskih, zaščitnih in ladijskih premazov ter se ponaša z dobro uveljavljenim položajem kot eno od desetih vodilnih proizvajalcev barv na svetu. S svojimi proizvodnimi, distribucijskimi in prodajnimi aktivnostmi oskrbuje naraščajočo skupino kupcev na globalni ravni. V vsaki državi Skupina Kansai Paint deluje skozi predstavniško podjetje oziroma v tesnem sodelovanju z drugimi podjetji Skupine. 

Kansai zaposluje skoraj 12.500 oseb ter ustvarja 2,9 milijarde EUR dohodka od prodaje (2016). Tri najbolj pomembne vrednote, ki se pri podjetju Kansai odražajo tudi pri glavni blagovni znamki in logotipu ALESCO, so: znanost, rast in zanesljivost. Te vrednote so gonilo njihovega poslovanja na globalnem trgu.

Skupino Kansai Paint vodi predsednik Hiroshi Ishino. Misija podjetja je prispevati k družbi in doseči visoko raven zadovoljstva med strankami s ponudbo okolju prijaznih premazov z dodano vrednostjo in storitvami, ki so prilagojene strankam. Da bi na področju premaznih materialov lahko uresničili  inovacije, filozofija podjetja Kansai zaposlene spodbuja k soočanju z novimi izzivi. Na tak način skupna modrost in znanje omogočata ustvarjanje novih tehnologij, proizvodov in rešitev.

Pretekle širitve so podjetje Kansai Paint trdno zasidrale med vodilne proizvajalce barv in premazov na svetu. Podjetje je zraslo tako organsko kot tudi prek strateških poslovnih prevzemov. Kansai je prevzel številna podjetja, predvsem v Aziji in Afriki. Vedno so podpirali lokalne znamke, zgradili številne odnose in se aktivno vključevali v lokalne skupnosti. Pomembne politike na ravni Skupine, kot so skladnost poslovanja, zdravje in varnost pri delu, okoljska trajnost ter nadzor kakovosti, so bile uspešno vključene tudi na nivoju podjetij, skupaj z usmeritvami za posamezna področja. 

Širitve poslovanja podjetja Kansai v nove regije in na nove trge vedno potekajo prek dolgo uveljavljenih akterjev na področju premazov, vodilnih na trgu in najbolj zaupanja vrednih imen v industriji. To velja tudi za Skupino Helios, ki bo v Evropi predstavljala platformo za poslovni razvoj podjetja Kansai.

Za več informacij obiščite spletno stran podjetja Kansai Paint www.kansai.com.

O Skupini Helios

Helios – Evropska premazniška skupina s sedežem v Sloveniji ima podjetja in proizvodnje kapacitete v 18-ih državah po vsem svetu in je krovno podjetje za številne priznane znamke. Helios ponuja široko paleto premazov in rešitev za različne industrije, profesionalne uporabnike in končne kupce. Po zaslugi več kot 150-letne tradicije, nadgrajevanja know-how-a in nenehnih inovacij je Helios tudi strokovnjak za tržne niše, ki kupcem ponuja prilagojene proizvode. Danes Skupino Helios vodita Hubert Culik in David Kubala, ki skupaj delujeta v funkciji generalnih direktorjev Skupine.

Oddelek R&R Skupine Helios zaposluje 200 raziskovalcev in se ponaša z enim najbolje opremljenih laboratorijev. Vse proizvode in rešitve se razvija s ciljem, da bi zmanjšali porabo virov in negativne učinke na okolje. Zato se v Heliosu znanje uporablja v korist kupcev in širše družbe.

Helios na področju cestnih premazov zavzema vodilni položaj v Evropi, je eden od največjih proizvajalcev premazov za elektro pločevino, eden najpomembnejših evropskih proizvajalcev premazov za železniško industrijo in vodilno podjetje v segmentu dekorativnih premazov na trgu Srednje in Vzhodne Evrope. Poleg tega je Helios tudi certificiran partner mednarodne avtomobilske industrije in eden od najpomembnejših dobaviteljev smol v Evropi.

Za več informacij obiščite spletno stran Skupine Helios www.helios-group.eu.

 

Oglasno sporočilo