Prva motivacijska delavnica – Štartaj Domžale

0
3031

Uresniči svojo podjetniško idejo in začni svoj posel

Domžale, 12. april 2017 – Včeraj je Mitja Goljar iz Štartaj Slovenija pognal prvi startup dogodek oz. prva motivacijska delavnica – Štartaj Domžale, s katero želijo organizatorji spodbuditi posameznike in jim pomagati, da svoje ideje spremenijo v izdelke ter začnejo svoj posel. Občina Domžale in Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale sta se tako pridružili vseslovenskemu projektu spodbujanja podjetništva in zaposljivosti, ki ga izvaja socialno podjetje Ustvarjalnik, soustvarjalci oddaje Štartaj Slovenija. Na prvo delavnico se je prijavilo 52 kandidatov, ki bi se radi preizkusili v svojem poslu.
Direktorica Območne obrtno-podjetniške zbornice Domžale, Karolina Vrtačnik, je v uvodu pozdravila vse navzoče ter častne goste, partnerje v projektu: župana Občine Domžale, Tonija Dragarja, mag. Marjeto Podpeskar Omahen, vodjo Oddelka za finance in gospodarstvo na Občini Domžale, predsednika Območne obrtno-podjetniške zbornice Domžale, Zorana Poljšaka ter podpredsednika Območne obrtno-podjetniške zbornice Domžale, Staneta Kovača in Andreja Počivavška, ki po njenih besedah podpirajo ta projekt.
startaj_domzale2
startaj_domzale1
Udeležence je nagovoril tudi župan Toni Dragar, ki je med drugim dejal, da verjame in upa, da bo projekt Štartaj Domžale prinesel rezultate. Ob tej priložnosti se je zahvalil Območno obrtno-podjetniški zbornici Domžale in Oddelku za finance in gospodarstvo na Občini Domžale, ki sta gonilni sili projekta. Vsem udeležencem pa je zaželel veliko uspeha.

startaj_domzale3
V sklopu tega projekta sledijo še tri brezplačne praktične delavnice za vse, ki bi radi v domačem okolju uresničili podjetniško idejo in začeli svoj posel. Namen delavnic je ponuditi podjetnikom začetnikom podporno okolje, prenesti podjetniško znanje, ki jih bo popeljalo od čistih podjetniških osnov do oblikovanja produkta in vstopa na trg. Brezplačne delavnice so namenjene vsem, ki bi radi v domačem okolju uresničili podjetniško idejo in začeli svoj posel.
Občina Domžale, Urad župana
Foto: Vido Repanšek
Oglasno sporočilo