Marcel Štefančič Jr v Kamniku

0
3642

Na pogovor iz cikla Čudno vprašanje, je Noah Charney v sredo, 19. aprila 2017, v Knjižnico Franceta Balantiča v Kamniku, povabil znanega slovenskega publicista, filmskega kritika in televizijskega voditelja, Marcela Štefančiča Jr.
Marcel, ki je svoje ime dobil po očetu in je tokrat prvič obiskal Kamnik, nas je v Knjižnici najprej seznanil s svojim imenom, njegovo zgodovino in dodanim Jr, ki ga je moral nujno uporabiti, ko je v mladih letih začel prejemati pošto, tudi tisto iz senika, kot jo je simpatično poimenoval, in na tak način očetu preprečil branje le te. Marcela so filmi zaznamovali že zelo zgodaj, saj je prvič sam vstopil v kinodvorano že pri osmih letih in si nato filme skoraj neomejeno ogledoval. Tudi njegov trenutni osebni filmski arhiv šteje okoli dvajset tisoč DVD – jev in približno dva tisoč filmskih kaset. V tem večeru nam je podal izjemno pripoved filmske zgodovine, sedanjosti in učinka filmov na posameznika in množico.
V skoraj dveh urah gostovanja Marcela Števančiča Jr v kamniški Knjižnici smo zagotovo izvedeli mnogo več kot smo pričakovali. Človek, ki je napisal 84 knjig, leta 1989 s svojimi prispevki začel sodelovati v oddaji Studio City, od 1998 naprej njen samostojni voditelj, je res presegel naša pričakovanja. Tako poseben, z izkušnjami, znanjem, kritičnostjo, zagnanostjo in duhovitostjo obogaten, ki se izogiba množicam in dolgim vrstam čakajočih ljudi… A znova in znova se prepušča zapeljevanju dobrega filma. To je Marcel Štefančič Jr.

bb

Marcel_Stefancic_kamnik (2)

Oglasno sporočilo