Z glasbo v boljši jutri

0
2788

V torek 23. maja se je v letnem gledališču zbrala pisana druščina nastopajočih in še bolj pisana druščina obiskovalcev. Popolnoma sicer niso napolnili letnega gledališča, nekaj mest je še ostalo in kakšen evrček več v šolski sklad bi tudi bil dobrodošel, a kaj moremo, nekateri pač nikoli ne bodo dojeli pojma dobrodelnosti.
Organizacijsko zelo velik projekt, ki se ga je tokrat lotila šola je zahteval obilo priprav in zato je bila skupina, ki je voz vlekla in potiskala sila zanimiva. Petra Hudnik, Blaž Andrejka, Matevž Kink in Tadeja Češka predsednica UO šolskega sklada, so potiskali in vlekli voz od začetka in konca, za kar se jim je v svojem zaključnem govoru zahvalila tudi ravnateljica dr. Anja Podlesnik Fetih. Dobrodelni koncert je povezoval Jure Sešek, ki tudi sam izhaja iz šolmoštrovih vrst in zato šale na račun učencev in učiteljev niso manjkale.
In kdo so bili tokrat tisti, ki so dodali svoj kamenček v mozaik dobrote. Godalni orkester Glasbene šole Domžale in solistka Lucija Štih, ansambel Gadi, pihalni orkester Brdis, Luka Sešek & Proper, ansambel Dolinarji, godba Lukovica, mladinski pevski zbor Ciklamen, otroški pevski zbor Kresničke, Folklorno kulturno društvo Lukovica, ansambel Skrivnost, Barbara Pavlič, klapa Sidro, plesna skupina Popping Crew, Alenka Godec in ansambel Jureta Zajca. Alenka Godec, Luka Sešek in Proper so nastopili dvakrat, največje breme nastopov je zagotovo imela godba Lukovica, ki je spremljala tako soliste kakor zbore in se tokrat pokazala v čisto novi luči, kar se posameznih skladb tiče. Pester program tako za uho kot oko se je prevesil v večer, a se nikomur ni mudilo domov, kajti kdo bi šel, če je tokrat na Studencu poskrbljeno za vse generacije, vsaj kar se glasbe tiče. Sreča je kot sonce in dobrodelnost je zagotovo odsev človečnosti, kajti z njo bogatimo sebe in svet, je ob zaključku dejala ravnateljica dr. Anja Podlesnih Fetih in se ob tem zahvalila vsem, ki so pripomogli za boljši jutri učencev in učenk Osnovne šole Janka Kersnika Brdo. Kam in kako se bodo porabila tokrat zbrana sredstva, nam je v predstavitvi šolskega sklada spregovorila Doroteja Kink. Kajti v slogi in skupnem sodelovanju je moč in, da bi pomoč ohranili in pokazali našo dobroto in pomagali šolskemu skladu tudi takrat, ko ni kakšnega koncerta, da bi bili za dobre stvari vedno, ko se dogaja kaj lepega je še na koncu dodal povezovalec Jure Sešek. In ker je bil v torek ravno dan, ko so mnogi prepevali tisto znano pesem Dan ljubezni, se je tokrat koncert zaključil z pesmijo Dan ljubezni, v izvedbi vseh sodelujočih in občinstva. In človek skoraj ne more verjeti, pelo je staro in mlado.
djd

 

Oglasno sporočilo