88 lip za Tita

0
4293

Ob Kamniški Bistrici smo dobili novo tablo s skromnim napisom: Drevored ob Bistrici, zgrajen 1981, obnovljen 2017, Turistično društvo Domžale.

Vsak ima svoje rojstvo, življenje in smrt, najsi gre za posameznika, ustanovo ali državo. Josip Broz Tito je zaznamoval svoj čas in se vpisal v zgodovino. Danes pa se zgodovina lažje briše kot piše. Nedopustno je, da starš zataji otroka, enako hudo je, če otrok zataji starše. Države nastajajo in umirajo, ljudje pa ostanejo z vsemi svojimi spomini, izkušnjami, videnji sveta. To se je v zadnjih tridesetih letih spremenilo bolj kot smo si mogli misliti tisti dan, ko smo se odločili pokopati staro državo in postaviti novo. Vendar, brez tiste stare države, najsi bo taka ali drugačna, ne bi mogli imeti te, v kateri se rojevajo nove generacije ljudi brez spomina na preteklost. Ali se bodo tudi oni nekoč s tako lahkoto odrekli svoje zgodovine in spominov, ko bodo obrnili nov list in ga začeli pisati po svoje?

Drevored 88 lip je zasajen 1981. leta v čast 88. rojstnega dne Josipa Broza Tita. Tega dejstva se ne da spremeniti, pomeni lepo gesto in je v prid človeku in naravi. Čemu bi se ga sramovali? Naj se nastala napaka popravi.

Mimi Šegina,
31.5.2017

 

Oglasno sporočilo