Podelitev za najboljše učence in dijake v občini Domžale

0
5189

Konec šolskega leta je čas, ko se sprejema pohvale in podeljuje priznanja najboljšim šolarjem. Župan, Toni Dragar je v ponedeljek, 12. junija 2017, v Kulturnem domu Franca Bernika, sprejel najboljše učenke, učence, dijakinje in dijake ter jim čestital za njihove dosežke.
Na sprejem so bili povabljeni učenci, ki so se uspešno dokazovali vseh devet osnovnošolskih let, najboljši dijaki Srednje šole Domžale in štirje najboljši učenci Glasbene šole Domžale. Povabljeni pa se ne odlikujejo le kot izvrstni učenci, ampak so aktivni in uspešni tudi na mnogih drugih področjih: na različnih šolskih tekmovanjih, na športnem, glasbenem ali kakšnem drugem področju. In zato si vsekakor zaslužijo vso našo pozornost in iskrene čestitke.
V slavnostnem govoru je župan Toni Dragar najprej poudaril, da je ponosen, da je deležen družbe mladih, ki so z odliko zaključili obdobje šolanja in so na pomembni prelomnici, ko se odločajo za nadaljne izobraževanje ter dejal: »Prepričan sem, da ste za svoje delo prejeli že mnogo pohval in trepljajev po rami, a naj vam še enkrat čestitam za vaše dosežene uspehe in vam zaželim veliko učnih in osebnih dosežkov še naprej, ob tem pa izrazim željo, da bi s svojim znanjem nekoč prispevali k razvoju domačega kraja«. Ob pohvalah pa jim je zaželel tudi vse dobro v prihodnosti in naj počitniške dni izkoristijo kar se da brezskrbno. Zahvalo je namenil tudi vsem staršem, učiteljem in učiteljicam ter ravnateljem in ravnateljicam za uspešno opravljeno delo in podporo, ki so jim jo namenili.

Slovesnost ob sprejemu so popestrili kar učenci sami, z glasbeno – plesnimi točkami. Z vezno besedo je sprejem zaokrožila Magdalena Tehovnik.
V kulturnem programu so sodelovali: Alen Koštić in Ožbej Svetlin iz OŠ Rodica z inštrumentalno točko na saksofonu in bobnih, Klara Zorko na violini iz OŠ Dob, ansambel OŠ Domžale s kitaro, kontrabasom, flavto, klarinetom in klavirjem, Špela Sever (vokal in violina) iz OŠ Dragomelj, Aja Vrenjak (vokal in kitara) iz OŠ Preserje pri Radomljah, Šolski mladinski pevski zbor OŠ Roje, Ula Breskvar (flavta) iz OŠ Venclja Perka, Barbara Pavlič (vokal) iz Srednje šole Domžale ter Enej Nik Juran in Tilen Zlatnar na marimbah iz Glasbene šole Domžale.
Prisotni smo z velikim zanimanjem sledili predstavitvam uspehov najboljših, ki so se navadno odlikovali tako pri pouku, kjer so bili vseskozi odlični učenci oz. dijaki, še posebej pa so bila našteta številna priznanja, ki so jih prejemali na tekmovanjih v posameznih predmetih, med njimi pa so bili tudi odlični športniki in raziskovalci. Mnogi so že dolgoletni prostovoljci, ki so s svojim prizadevnim delom pomagali sošolcem in drugim.
Najboljši učenci in dijaki so v spomin na zaključek šolanja poleg iskrenih čestitk in dobrih želja za nadaljnje šolanje iz rok župana, Tonija Dragarja prejeli letno karto za domžalski bazen, slušalke v zapestnici in knjigo Zgodovina Slovenije v stripu, avtorja Žiga X Gombača.

Nagrade in županove čestitke so prejeli naslednji učenci in dijaki:

OŠ Rodica:
Aleks Andoljšek, Tara Kobetič, Vita Kobetič, Liza Oberwalder Zupanc, Eva Brank, Anamarija Čibej, Mark Poljanšek, Kaja Grošelj, Klemen Justin, Ana Lajovic, Taja Majdič.

OŠ Dob:
Nuša Rahne, Klara Zorko, Ana Levačič, Eva Katarina Hribar, Lana Arbi, Gregor Grajzar, Mark Mihelič, Živa Kvalič.

OŠ Domžale:
Matevž Lovšin, Špella Deželak, Žiga Kmecl, Tjaša Maselj, Tilen Šalamun, Hana Glumac, Jelena Vujić, Nika Vidic, Eva Lunar.

OŠ Dragomelj:
Ana Kos in Ana Čelesnik.

OŠ Preserje pri Radomljah:
Marija Jezeršek, Anja Kosmač, Ana Marie Gradišar, Ajda Trček, Gaja Šalamun, Anja Kaplja, Vid Kostanjšek, Dora Belavič, Domen Ravnikar, Janez Popelar, Klara Bartol.

OŠ Roje:

Marjan Makuc.

OŠ Venclja Perka:
Neja Horvat, Klara Papić, Luka Peršolja, Zara Miočić, Rok Mlinar Vahtar, Tjaša Škofic, Drejc Trojer, Zala Gregorc, Jure Salopek, Mark Šporar, Maruša Bojc, Katarina Banko.

Srednja šola Domžale:
Rok Vrankar, Julijana Djordjević, Urban Matko, Anja Ravnikar, Sara Pečnik, Tea Podbevšek, Matic Juhant.

Glasbena šola Domžale:
Enej Nik Juran, Tilen Zlatnar, Ana Marie Gradišar in Luka Zore.

Iskrene čestitke, dragi učenci in dijaki, in veliko prijetnih, poletnih trenutkov!

Občina Domžale, Urad župana
Foto: Vido Repanšek

Oglasno sporočilo