Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 12. 6. 2017 do 18. 6. 2017

0
2665

12. 6. 2017
POŠKODOVANJE VOZILA NA PARKIRIŠČU V DOMŽALAH
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poškodovanju osebnega vozila na parkirišču v Domžalah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v Domžalah z ostrim predmetom poškodoval lak na prednjih in zadnjih desnih vratih tam parkiranega osebnega avtomobila. Z dejanjem je neznani storilec oškodovanca oškodoval za približno 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 6. 2017
KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti policijske postaje Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je partner že dlje časa nad svojo partnerko izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih
policije so policisti partnerju izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. S strani dežurnega  preiskovalnega sodnika mu je bil ukrep prepovedi približevanja podaljšan še za 15 dni. Ker je čez dva dni osumljeni že kršil izrečen ukrep so mu policisti izrekli tudi globo.

13. 6. 2017
INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE
Policisti policijske postaje Domžale so bili s strani partnerke obveščeni, da doma razgraja njen partner. Policisti so na kraju ugotovili, da se je vinjen partner sprl s partnerko, nanjo vpil in jo žalil. Ker je kljub opozorilu policistov nadaljeval s kršitvami mu je bila na kraju odvzeta
prostost na podlagi 109/2 členu Zakona o prekrških (pridržanje do iztreznitve), nakar je bil odpeljan v prostore za pridržanje. Policisti so mu zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

14. 6. 2017
DRZNA TATVINA V LUKOVICI
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini na počivališču BS Petrol v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da sta partnerja, drž. Ukrajine na počivališču spala v vozilu. Neznanec jima je potrkal na okno in ju s pretvezo zvabil iz vozila, tako da sta se oddaljila, nakar pa je drugi neznanec iz vozila izvršil tatvino torbice v kateri sta imela osebne dokumente, 700 USD in 1.500 EUR. Za storilcema policisti še poizvedujejo.

14. 6. 2017
VLOM V VRTNO LOPO V PRELOGU
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo v Prelogu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem preščipnil ključavnico obešanko ter tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino motorne vrtne kosilnice. Z dejanjem je lastnika oškodoval za približno 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 6. 2017
VLOM V DVE BRUNARICE V LOKI PRI MENGŠU
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v dve brunarici v Loki pri Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata brunarice ter tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino kolesa. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1.100 EUR. Nato je pristopil do druge brunarice v katero je prišel na isti način in iz nje izvršil tatvino motorne vrtne kosilnice, kosilnico na nitko, vrtne škarje ter prenosni plinski žar. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi navedenega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 6. 2017
POŽAR V BIŠČAH
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o požaru v Biščah. Ugotovljeno je bilo, da je lastnik varil železno konstrukcijo pred garažo. Pri tem so iskre padale na plastična rolo vrata, ki so se nato vnela in zgorela, prav tako je zgorel del nadstreška in več vreč žita (oves), ki so bila v notranjosti. Požar so pogasili gasilci. Prav tako je gasil tudi sam lastnik, kateri je pri tem zadobil opekline po rokah in so ga na kraju oskrbeli reševalci ZD Domžale in ne gre za hujše opekline. Materialna škoda znaša okoli 40.000 EUR. Ker ni znakov KD bodo policisti o dogodku napisali
Poročilo na ODT.

16. 6. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V MENGŠU
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Mengšu. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila izsilil prednost drugemu vozniku osebnega avtomobila, kateri se je pri trčenju lahko telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC v Ljubljano. Policisti so vozniku osebnega avtomobila zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa
izdali plačilni nalog.

16. 6. 2017
VLOM V KLETNI PROSTOR IN TATVINA KOLES V DOMŽALAH
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v kletni prostor stanovanjskega bloka v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način odlomil ključavnico obešanko na kletnem prostoru stanovanjskega bloka in iz notranjosti odtujil dve kolesi. Z dejanjem je neznani storilec oškodovanko oškodoval za približno 1.200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17.06.2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOBU
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z vlomom, na vzvod, odprl manjše pritlično okno sanitarij in tako prišel v notranjost zaprte stanovanjske hiše, iz katere je izvršil tatvino zlatnine in denarja. Z dejanjem je lastnika oškodoval za približno 3.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 06. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V ŠENTVIDU PRI LUKOVICI
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Šentvidu pri Lukovici. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila izsilil prednost vozniku motornega kolesa, na katerem je bila še sopotnica. Voznik motornega kolesa in sopotnica na motornem kolesu sta se pri trčenju lahko telesno poškodovala in sta bila z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC v Ljubljano. Policisti bodo vozniku osebnega avtomobila zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa naknadno izdali plačilni nalog.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov  pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo