Domžalska šola pokazala zobe

0
1497

Nogometaši Domžal so na prvi domači tekmi Prve lige Telekom Slovenije v letošnji sezoni odlično opravili svoj posel. S kar 4:0 so premagali Celje in se veselili prvih treh točk v novi sezoni državnega prvenstva. Strokovno vodstvo je znova dodobra spremenilo začetno enajsterico, v katero je uvrstilo kar šest nogometašev, ki so večji del svojega mladinskega staža preživeli v Mladinskem nogometnem centru Domžal.

11 veselje ce20170723

Prvič je v najmočnejši slovenski ligi zaigral 18-letni zvezni igralec Adam Gnezda Čerin, ki je na igrišču prebil vseh 90 minut. Tretji nastop je vknjižil 18-letni Matija Rom, ki je dosegel tudi svoj prvi gol za rumene v članski konkurenci. Med strelce sta se vpisala še dva domača igralca, 20-letni Žan Žužek in 22-letni Jure Balkovec. Velik doprinos k uspehu pa sta prinesla še Gaber Dobrovoljc in Alen Ožbolt: “Z izbiro igralcev smo zelo tvegali. Dali smo priložnost mladim igralcem, v ekipi pa smo imeli kar šest igralcev domače šole. Zakaj pa ne? Vsi so si to zaslužili s svojim delom,” je izbiro prve enajsterice pojasnil Simon Rožman, ki igralcev ne loči po starosti: “Igralcem popolnoma zaupam. Dokler so na realnih tleh in trenirajo na polno se nimam ničesar bati. Nekateri še niso povsem konkurenčni za prvo ekipo, so pa pokazali, da so dobra alternativa in z nadaljnjim dobrim delom bodo dobivali vse več minut na igrišču. Imajo zelo dobre mentorje. Igralci z daljšim stažem imajo pravilen način razmišljanja, saj jim pomagajo na vsakem koraku. Tekma ni bila odigrana le zato, da bi bila odigrana, saj ob vseh menjavah še vedno želimo biti tekmovalni. Fantje so upravičili zaupanje in to je pozitivna stvar.”

19 rozman ce20170723

Ob šesterici domačih igralcev je bil prvič v začetni enajsterici Domžal tudi izkušeni Senijad Ibričić, ki ga je v drugem polčasu zamenjal debitant Nermin Hodžić. Ob Dejanu Miliću, Juretu Matjašiču in Tilnu Klemenčiču pa je zablestel Petar Franjić, ki se je kar dvakrat vpisal med strelce. Prvi gol je dosegel nemudoma po odmoru za osvežitev, ki ga je glavni sodnik Bojan Mertik označil zaradi visokih temperatur: ”Med premorom za osvežitev se nismo dogovorili ničesar posebnega. Poudaril sem le, da želimo dominirati na igrišču, saj je to naša igra. Ne želimo biti v podrejenem položaju. Po šestih pravih podajah smo postali nevarni in takrat se je tekma prevesila na našo stran,” je o dveh hitrih golih, Žužek je v polno meril le štiri minute za Franjićem, spregovoril domžalski strateg, ki je bil zelo zadovoljen z igro vseh svojih varovancev: “Po pravici povedano nismo pričakovali tako dobre tekme. Še vedno imamo v igri nekatere pomanjkljivosti, a vseeno moram vsem fantom iskreno čestitati, saj so v težkih vremenskih razmerah odigrali dobro tekmo. Visoka zmaga nas navdaja z veseljem.”

18 tribuna ce20170723

Domžalčani bodo morali na visoko zmago hitro pozabiti, saj jih že v četrtek čaka prva tekma 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo. Rumeni se bodo pomerili z nemškim Freiburgom: “Vesel sem, da lahko v tem napornem času računam tudi na ostale fante. Vsa ta potovanja in trenažni proces, ki zaradi ostrega ritma tekem ni normalen, na nogometaših pušča določene posledice. Tukaj je potrebno biti strpen. Zavedati se moramo svoje vsebine in iti s tekme v tekmo. Upam, da bo to trajalo čim dlje,” odločno pravi Rožman, ki v Nemčijo ne odhaja z belo zastavo: “Tudi v 3. krogu želimo biti tekmovalni. Prepričan sem, da smo večino ekipe primerno spočili. V nadaljevanju si obetam pravih predstav in, da bodo fantje zdržali ta peklenski ritem ter predvsem ostali zdravi.”

Oglasno sporočilo