TeDni(K) Občine Kamnik (14.8.2017)

0
1908

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Sanacija kanalizacije in vodovoda na Neveljski poti

Komunalno podjetje Kamnik d. d. je zaključilo s sanacijo kanalizacije in vodovoda na Neveljski poti, od hišne številke 12 a do 16 a. Obnovila sta se vodovod in kanalizacija v dolžini 140 metrov. V tem tednu je potekalo asfaltiranje.

Sanacija kanalizacije pri Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik

Izvajalec del, Komunalno podjetje Kamnik d. d., je nadaljeval s sanacijo kanalizacije pri Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik. Obnovila se bo kanalizacija v dolžini 35 metrov. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del.

Oddelek za premoženjsko-pravne in splošne zadeve

Dne 13. 8. 2017 se prične uporabljati nov Zakon o prijavi prebivališča (Uradni list RS, št. 52/2016; v nadaljevanju ZPPreb-1), ki med drugim prinaša tudi spremembe, ki so pomembne za občine, zato je Ministrstvo za notranje zadeve in javno upravo poslalo vsem občinam informacijo v zvezi z izvajanjem navedenih sprememb.

Bistvena novost zakona je, da se lahko »zakonsko prebivališče« (to so primeri, ko upravna enota v postopku po določbah zakona stalnega prebivališča ne more prijaviti) za posameznika lahko prijavi na naslovu občine na območju katere posameznik prebiva.

Informacijo Ministrstva objavljamo v celoti, in sicer tukaj.

Oddelek za družbene dejavnosti

Sanacija hidroizolacije na Osnovni šoli Marije Vere

.

“>Izvajalec nadaljuje z gradbenimi deli, in sicer z vgradnjo hidroizolacije ter zamenjavo pločevine na srednjem in zgornjem delu fasade. V tem tednu je predvidena tudi vgradnja vrat in oken.

V preteklem tednu so nas obiskali otroci kamniškega počitniškega varstva, ki jih je v sejni dvorani občinske stavbe prijazno sprejel župan Marjan Šarec. Učenke in učence kamniških osnovnih šol od 1. do 5. razreda je seznanil o delovanju Občine Kamnik ter zanimivostih naše lokalne skupnosti. Več o samem obisku si lahko preberete na povezavi tukaj.

Oglasno sporočilo