Kronika Policijske postaje Kamnik (od 11.9. do 17.9.2017)

0
2096

11.09.2017
ZLORABA PLAČILNE KARTICE NA SPLETU
Na PP se je zglasil občan in povedal, da je neznanec na spletu zlorabil njegovo plačilno kartico. Z razgovorom je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec na zaenkrat neznan način zlorabil plačilno kartico oškodovanca in preko spleta opravil transakcije za 149,76€. Policisti zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

VINJEN VOZNIK
Patrulja Policijske postaje Kamnik je imela v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Z njim je bil opravljen alkotest, ki je pokazal, da je imel voznik 0,72 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, policisti pa so zoper njega na okrajno sodišče podali obdolžilni predlog.

12.09.2017
TATVINA DENARNICE V TRGOVINI
Na Policijsko postajo Kamnik je poklicala oškodovanka in povedala, da so ji v trgovini v Kamniku odtujili denarnico z vsebino. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost občanke in ji odtujil denarnico v kateri je imela cca. 120 eurov gotovine in plačilne kartice. Naknadno je bilo ugotovljeno, da je po dogodku neznanec z njenega bančnega računa dvignil še 550 eurov. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

TATVINA PRIKOLICE S TOVOROM
Policisti so bili poslani na Perovo, od koder je poklical oškodovanec in naznanil da so mu odtujili avtomobilsko prikolico. Na kraju je patrulja ugotovila, da je neznani storilec med 17:00 in 23:00 pristopil do parkirišča na Perovem, ter odtujil nezaklenjeno oz. zavarovano avtomobilsko prikolico z tovorom. Skupna mat. škoda 6.000 eur. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

13.09.2017
VANDALIZEM NA PARKIRIŠČU
Na Policijsko postajo Kamnik je poklical oškodovanec in prijavil, da mu je neznanec na parkirišču v Kamniku po avtodomu polil barvo. Na kraju je patrulja ugotovila da, je neznani storilec med 10.9.2017 in 13.9.2017 na avtodom oškodovanca polil neznano snov rdeče barve. Gre za vandalizem, pri tem pa ni nastala materialna škoda, zato bodo policisti zbirali obvestila in ustrezno ukrepali.

GLASNA GLASBA V TUNJICAH
Patrulja je bila poslana v Tunjice, od koder je klicala občanka, da soseda predvaja glasno glasbo. Na kraju je bila neposredno zaznana kršitev, zato je bil kršiteljici izdan plačilni nalog. Kršiteljica je bila opozorjena, da bo ob ponovni kršitvi oz. neupoštevanju ukaza izvršen ukrep izklopa električne energije. Kasneje so bila patrulja ponovno poslana na kraj, kjer je bila ponovno bila neposredno zaznana kršitev javnega reda in miru. Kršiteljica se ni odzivala na zvonjenje in trkanje policistov ter je nadaljevala s kršitvijo zato je bil izvršen ukrep izklopa elek. energije, ker ni bilo mogoče drugače zagotoviti javnega reda in miru. Kršiteljici bo izdan še en plačilni nalog.

14.09.2017
TATVINA MOBILNEGA TELEFONA V ŠOLI
Iz šole v Kamniku je bilo sporočeno, da je bil dijaku odtujen mobilni telefon. Na krajuje bilo ugotovljeno da je neznanec v garderobi telovadnice iz žepa hlač oškodovanca odtujil mobilni telefon. Policisti zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI
Policisti so bili poslani v trgovski center v Kamniku, kjer je prišlo do tatvine artiklov v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec, na enem artiklu odstranil zaščito in zapustil trgovino, artikel pa pustil v trgovini, kar so opazili zaposleni. Prodajalec je želel neznanca ustaviti, da bi preveril, če ni kaj odtujil, vendar ga le ta ni upošteval in je zapustil trgovino. Prodajalec je šel za njim, do WC, kjer se je neznanec skril. Prodajalec ga je poskušal zadržati do prihoda varnostnika. Varnostnik ga je pregledal, vendar ker ni imel ničesar pri sebi ga ni zadržal do prihoda policije. Zaposleni trgovine so zatem pregledali WC in dejansko v kotličku našli odtujeno majico. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

15.09.2017
LAJANJE PSOV V VOLČJEM POTOKU
Na Policijsko postajo Kamnik je poklical občan in prijavil, da ga motijo sosedovi psi, ki lajajo že od šeste ure zjutraj. Na kraju v razgovoru z lastnikom psov ugotovljeno, da psi na nekaj časa zalajajo, vsi pa so bili v svojem pesjaku primerno oskrbljeni. Prijavitelju obrazloženo, da ne gre za kršitev, da pa se lahko obrne na inšpekcijske službe oz. je bil napoten na zasebno tožbo.

17.09.2017
METANJE KAMENJA V OKNO
Policisti so bili napoteni v Tunjice v zvezi prijave občanke o metanju kamenja v njeno okno. Na kraju z zbranimi obvestili ugotovljeno, da je občanka zaslišala močan pok pri oknu, za kar domneva da je neznana oseba vrgla kamen v roleto. Pregledan objekt in okolica vendar brez vidnih poškodb oz. posebnosti na stanovanjskem objektu.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo