Ekipa Težkoatletskega kluba Domžale v Sobmorju tretja!

0
1801

V soboto, 17. septembra 2017, je ekipa Težkoatletskega kluba Domžale na močnem mednarodnem turnirju v olimpijskem dviganju uteži v Somborju zasedla tretje mesto!

Na turnir Stevana Pišta Gromiloviča je sodelovalo 12 klubov iz Srbije, Hrvaške, Slovenije in Madžarske. O moči turnirja priča podatek, da je zmagovalna ekipa imela v ekipi Tamaša Kajdočija, letošnjega svetovnega mladinskega prvaka v super težki kategoriji. Za ekipo Tak Domžale so nastopili: Jernej Orešek, ki je v potegu dvignil 115 kg, v sunku pa je zmogel 125 kg, Anže Kosmač je v potegu in v sunku dvignil enak rezultat, 115+125. Tudi Valentin Orešek je sunil 125 kg, v potegu pa je dvignil 105 kg. Skupaj so dosegli 844 točk, kar je najboljši rezultat Tak Domžale na ekipnih tekmah s po tremi tekmovalci v zadnjih 4 letih.

Po tekmovanju je predsednik kluba Tak Domžale Ivan Peterca izrazil veliko zadovoljstvo nad uspehom, poleg tega pa takšen rezultat pomeni tudi potrditev dosedanjega dela v klubu.

Na tem mednarodnem tekmovanju je zmagala ekipa Spartak iz Subotice (Srbija), drugo mesto pa je ravno tako osvojila ekipa iz Slovenije, KDU Olimpija iz Ljubljane. Slovenci so se tokrat v Srbiji zares izkazali. Že prihodnjo nedeljo pa bo ženska in moška ekipa iz Tak Domžale dvigala na ekipnem državnem prvenstvu Slovenije v Celju.

Valentin Orešnik

Oglasno sporočilo