Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 11. 9. do 17. 9. 2017

0
3045

11. 9. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

11. 9. 2017
ROP BENCINSKEGA SERVISA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o ropu bencinskega servisa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani zamaskirani storilec z nožem v roki vstopil v bencinski servis, v tujem jeziku zagrozil zaposlenima in od njiju zahteval denar iz blagajne. Zaposlena sta mu denar izročila, neznanec pa je peš pobegnil neznano kam. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 9. 2017
VLOM V TOVORNO VOZILO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču v Domžalah poskušal na vzvod vlomiti v vozilo, kar pa mu ni uspelo. Zaradi navedenega je razbil steklo na vratih ter iz vozila izvršil tatvino več kosov različnega električnega orodja. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 2.400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12.9.2017
VLOM V BRUNARICO NA DOBENEM
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v brunarico na Dobenem. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec neovirano in neopaženo pristopil do čebelnjaka, kjer je s primernim orodjem na vzvod vlomil vrata, pregledal notranjost vendar ni odtujil ničesar. Nadalje je pristopil do brunarice in je na dvojih vratih s primernim orodjem preščipnil tri ključavnice obešanke in tako pršel v notranjost, katero je pregledal in iz notranjosti ni ničesar odtujil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec oškodoval oškodovanca za približno 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12.9.2017
VLOM V BRUNARICO NA ČERNELEM
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v brunarico na Črnelem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s silo telesa odrinil vrata in tako prišel v zaprto brunarico in iz neznanega razloga od dejanja odstopil in kraj zapustil v neznani smeri in s tem je ostalo pri poskusu. Z opisanim dejanjem je neznani storilec oškodoval oškodovanca za približno 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 9. 2017
TATVINA ORODJA V ZGORNJIH LOKAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini orodja iz garaže v Zgornjih Lokah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene garaže v Lukovici odtujil naslednje predmete: dve motorni žagi, znamke Husqvuarna, neznanega tipa, neznano leto izdelave, starejšega letnika, barve oranžne in baterijski vrtalnik s pripadajočo opremo, neznane znamke, neznanega tipa, neznano leto izdelave, z namenom, da si jih proti pravno prilasti. Po dejanju je neznani storilec skupaj z proti pravno pridobljenimi predmeti zapustil kraj v neznani smeri. Z opisanim dejanjem je neznani storilec oškodoval oškodovanca za približno 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13.9.2017
VLOM V OGRAJEN NADSTREŠEK OSNOVNE ŠOLE TRZIN
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v ograjen nadstrešek OŠ Trzin. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preplezal ograjo višine cca. 170 cm, katera obdaja Osnovno šolo Trzin na naslovu Trzin, Mengeška 7/B. Nato je pristopil do zaklenjenega, ograjenega, nadstreška, kjer je na drsnih vratih nadstreška, na neugotovljen način, odstranil ključavnico obešanko, ter iz notranjosti odtujil pokvarjeno vrtno kosilnico znamke Honda, rdeče barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec oškodoval OŠ Trzin za približno 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14.9.2017
VLOM V KIOSK V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v kiosk v Domžalah. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec v času od 13.9.2017 do 14.9.2017 med 22.00 in 5.45 uro na parkirišču trgovine v Domžalah z vlomom na vzvod, prišel v zaklenjen kiosk in iz notranjosti odtujil več različnih stvari. Z opisanim dejanjem je neznani storilec oškodoval oškodovanca za približno 8000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 9. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku mladoletnega kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog zoper kršitelja.

15. 9. 2017
TATVINA HIDRAVLIČNEGA KLADIVA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini hidravličnega kladiva v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz gradbišča izvršil tatvino udarnega hidravličnega kladiva Atlas Copco. Z dejanjem je neznani storilec oškodoval podjetje za približno 6.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 9. 2017
ZASEG DROGE V LUKOVICI IN PRIDRŽANJE PO 157/2 ZKP
Policisti PP Domžale so V Lukovici imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je imel pri sebi prašek neznanega izvora – sum heroin in delce neznane posušene rastline – sum marihuana. Na kraju mu je bila odvzeta prostost po 157/2 ZKP in odrejeno pridržanje. Pridobljena je bila Odredba za hišno preiskavo. Po končani preiskavi pa je bilo pridržanje zaključeno. Zoper njega sledi KO na pristojno sodišče.

16. 9. 2017
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču v Domžalah razbil steklo na avtomobilu BMW in iz njega izvršil tatvino prestavne ročice, obeh značk vozila ter obeh vzglavnikov za prednja sedeža. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 9. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V ZABORŠTU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Zaborštu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem zlomil vložek cilindrične ključavnice ter tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino več kosov različne zlatnine. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 3.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 9. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V DRAGOMLJU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Dragomlju. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani in smeri vožnje čelno trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil. Oba udeleženca sta se v nesreči lažje telesno poškodovala in bila z reševalnim vozilom odpeljana v KC LJ. Ugotovljeno je bilo tudi, da je povzročitelj nesreče vozil avtomobil brez veljavnega
vozniškega dovoljenja. Osebni avtomobil mu je bil na kraju zasežen. Skupna materialna škoda nastala v nesreči znaša okoli 9.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper povzročitelja izvedli ustrezen ukrep..

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo