Regijsko gasilsko tekmovanje za pionirje, pionirke, mladince in mladinke

0
2365

Gasilska zveza Kamnik je v soboto, 23. septembra 2017, organizirala regijsko gasilsko tekmovanje za mladino. Tekmovanje se je odvijalo na stadionu Prijateljstva v Mekinjah. V regijo Ljubljana III. so združene gasilske zveze Domžale, Kamnik, Komenda, Litija, Lukovica, Mengeš, Moravče in Šmartno pri Litiji. Pravico nastopa na tekmovanju pa so imele tekmovalne enote pionirjev, pionirk, mladincev in mladink, ki so na tekmovanju posamezne gasilske zveze dosegle prva tri mesta.

.

“>Tekmovanje se je z uradno otvoritvijo pričelo ob 8. uri. Pozdravila sta nas poveljnik regije Ljubljana III. Jože Oblak in poveljnica Gasilske zveze Kamnik Simona Oblak. Nato so se na tekmovanju pionirji in pionirke pomerili v vaji z vedrovko, štafeti z prenosom vode in vaji razvrščanja. Mladinci in mladinke pa so se pomerili v mokri vaji s hidrantom, teoretičnem testu in vaji razvrščanje.

Vse vaje so opredeljene v Pravilih gasilskih in gasilsko športnih tekmovalnih disciplin Gasilske zveze Slovenije. Sodelovalo je 49 enot od tega 18 enot pionirjev, 10 enot pionirk, 15 enot mladincev in 6 enot mladink.

.

“>Ob 12. uri je sledil zaključek tekmovanja. Najprej nam je nekaj besed namenil predsednik regije Ljubljana III. Slavko Jalovec, nato je sledila razglasitev rezultatov.

Vse enote so prejele priznanja za sodelovanje. Najboljše tri enote v posamezni kategoriji pa so prejele tudi medalje in pokal. Zaslužene nagrade so podelili poveljnik regije Jože Oblak, predsednik regije Slavko Jalovec in vodja tekmovanja Stane Hribar.

.

“>Prve tri enote iz vsake kategorije so si zagotovile nastop na državnem tekmovanju, ki bo v letu 2018, in sicer:

  • pionirke: PGD Rova, PGD Špitalič, PGD Srednja vas,
  • pionirji: PGD Rova, PGD Loka pri Mengšu, PGD Srednja vas,
  • mladinke: PGD Zgornji Tuhinj, PGD Kostrevnica, PGD Rova,
  • mladinci: PGD Šmarca, PGD Jablanica, PGD Križ.

Neuradne rezultate tekmovanja si lahko ogledate tukaj.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem iskreno čestitamo. 

»Na pomoč!«

Besedilo: Bojana Pančur, Gasilska zveza Kamnik
Fotografije: Matic Maček, PGD Kamnik

Oglasno sporočilo