Domžalski dijaki so se spoznali z E-cikliranjem

0
2528

V sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki s sloganom E-cikliraj družba ZEOS, d.o.o. nadaljuje s serijo eko delavnic z naslovom »E-odpadki in naše okolje«. Včerajšnjo izvedbo so izpeljali na Srednji šoli Domžale, kjer so dijake 2. letnika na zabaven način poučili o pravilnem ravnanju s starimi aparati. 

Na delavnici so se le-ti seznanili  z LIFE projektom in njegovimi vsebinami. Udeleženci so se na dogodku na štirih omizjih spoznali z dejstvom, zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije E-ciklira. Mladi so iskali odgovore ter rešitve na področju e-odpadkov, ki so jih na koncu tudi predstavili vsem zbranim. Tekmovali so v kvizu in oblikovali slogane – stavke, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju:

  • Ni važn’ al’ si st’r al’ ml’d, E-ciklirat mor’š zn’t!
  • E-cikliraj, profitiraj!
  • E-cikliraj, E-zbiraj, E-motiviraj!
  • E-cikliraj tudi ti in poskrbi, da narava dolgo še živi!

Dijaki so se na dogodku tudi slikali s fotostojnico in tako prejeli na svoj mail e-letak o projektu.

Moderatorji dogodka Urša Dolinšek (ZEOS, d.o.o.), Nina Babić, Kaja Čop in Nika Zaletelj (Zavod Mladinska mreža MaMa) ter Tadeja Jenčič (Javno komunalno podjetje Prodnik d.o.o.) so bili dijakom na delavnici v pomoč in so jih usmerjali proti pravim odgovorom.

Dijaki so ob zaključku delavnice strnili mnenja, da bi marsikdo boljše poskrbel za svoje stare aparate, ki več ne delujejo, če bi imel več informacij o tem, zakaj je to pomembno pa tudi, če bi dobil v zameno za E-cikliranje manjšo nagrado v obliki popusta pri nakupu nove opreme ipd..

Oglasno sporočilo