1. dobrodelni tek in pohod Osnovne šole Marije Vere

0
1982

5. 10. 2017 ob 17. uri

V današnjem času je šport ena od oblik zdrave sprostitve, še bolje je, če se gibalne aktivnosti dogajajo v naravi. Gibamo se premalo, to vemo vsi. Zato so zelo dobrodošle številne športne prireditve, ki nas oktobra vabijo h gibanju. Tradicionalni mesec tekov in pohodov smo izkoristili tudi na OŠ Marije Vere, kjer smo združili kar dva dobra namena: skrbi za zdravje smo dodali še dobrodelnost. Pomoč sočloveku, solidarnost in druženje so aktivnosti, katerim namenimo premalo časa. V upanju, da združimo prijetno s koristnim in svoje veselje delimo s čim več udeleženci, smo povabili vse, željne tekmovalnega duha, in tudi tiste, ki so bolj naklonjeni sprehodom; ‘ta hitri’ so se podali na tekaško preizkušnjo, pohodniki so isto traso prehodili. Udeležba je bila silno pestra: od najmlajših do najstarejših učencev, bratov in sester, mamic in očkov, pa dedkov in babic, sosedov, znancev in ostalih krajanov.
V četrtek smo se tako malo pred peto popoldne zbrali v Šmarci ob športnih igriščih. Za dober namen in svoje zdravje smo premagali 1600 metrov dolgo progo, uživali v dobri družbi in na svežem zraku. Zbralo se nas je res veliko, preko 300 nas je bilo. Da se na progo ne bi podali neogreti, je poskrbela naša Tanja, ki nas je ob plesnih zvokih spravila na delovno temperaturo. Točno ob uri smo se podali na progo. Vodila nas je čez Kamniško Bistrico, na novo, lepo urejeno rekreacijsko pot, ki nas je ob reki peljala proti ‘ta novemu’ mostu, ki povezuje kamniško obvoznico in Duplico. Na mostu pa smo že ugledali cilj na travniku Kinološkega društva Duplica.
Po športni aktivnosti je večina udeležencev z navdušenjem pokramljala o premagani preizkušnji. Veseli in zadovoljni smo bili, da smo v dobri družbi premagali celotno traso. Izkušnje smo si izmenjali ob prav za to priložnost oblikovani plastenki najboljše vode izpod kamniških planin, ki jo je krasila etiketa dobrodelnega teka in pohoda. Pozdravili so nas tudi gospa Violeta Vodlan, ravnateljica Osnovne šole Marije Vere in gospa Tanja Zupanc, učiteljica in predsednica Šolskega sklada OŠ Marije Vere. Zahvalili sta se nam za udeležbo in za zbrana sredstva, ki jih bo Šolski sklad namensko porabil za pomoč socialno šibkejšim učencem.
Želimo si, da dogodek postane tradicionalen, zato vas že sedaj vabimo, da se nam pridružite v začetku oktobra tudi naslednje leto.
Še posebej pa bi se radi zahvalili vsem tistim, ki so nam na kakršen koli način pomagali pri izvedbi. Posebne zahvale pa gredo Komunalnemu podjetju Kamnik, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Duplica in Kinološkemu društvu Duplica. Hvala vsem.

Tadej Trobevšek, prof. športne vzgoje

Oglasno sporočilo