Stene občinske stavbe krasi fotografska razstava »Trkamo na kamniška vrata«

0
2325

V stavbi Občine Kamnik je od danes dalje na ogled fotografska razstava z naslovom »Trkamo na kamniška vrata« avtorice Sabine Romšak.

Kamničanka Sabina Romšak je amaterska fotografinja, ki fotoaparat v roke vzame, ko rabi zbistriti misli za nove podvige. Pred leti se je udeležila fotografskega tečaja za začetnike pri Klemnu Brumcu. Predvsem jo navdušuje fotografiranje narave in portretna fotografija, sodelovala pa je tudi že na fotografskem natečaju »Ustvarjamo 2017«, v organizaciji prvega multimedijskega portala RTV Slovenija, kjer so objavili dve njeni fotografiji, ki sta krasili podobo TV SLO2.

Kot pravi, ji je fotografiranje v užitek in veselje, saj lahko ujame trenutek in ga za vedno shrani. V prostem času se rada ukvarja z ljubiteljsko kulturo, predvsem z raziskovanjem ljudskih običajev in zbiranjem starih razglednic, ki jih je poimenovala »Pisane drobtinice iz naše zgodovine«. Prav delček te zbirke pa bo ta mesec predstavila tudi v Bruslju.

.

“>Fotografije, ki krasijo stene občinske stvabe, prikazujejo vrata znamenitih meščanskih hiš v Kamniku, kapele Sv. Eligija in cerkvena vrata, ki vsaka zase govorijo o prehodih življenja in skrivajo zgodbe ljudi za njimi. Obenem avtorica postavlja vprašanje, ali imamo vrata pogosto na široko odprta, ali pogosteje tesno zaprta. So simbolni element doma, ki ga opazi vsak obiskovalec predno vstopi v hišo.

Razstava bo na ogled do ponedeljka, 13. novembra 2017, in sicer v času uradnih ur Občine Kamnik, torej v ponedeljek, od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure, v sredo, od 8. do 12. ure ter od 13. do 17. ure in v petek, od 8. do 13. ure.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo