Barvita jesen na OŠ Roje

0
2969

Spet je prišel čas, ko listi na drevesih pričnejo barvati svoje srajčke in povsod diši po pečenem kostanju ter slastni bučni juhi.
Tudi letos smo na osnovni šoli Roje organizirali jesenske ustvarjalne delavnice.
Pod marljivimi in natančnimi prsti naših učencev so nastale prave umetnine. Mlajši učenci so izdelali živali iz gozdnih plodov in listov, gozdne škratke in celo gospo Jesen. Malo starejši so buče spremenili v lučke, čarovnice, hiške, živali in prevozna sredstva. Iz učilnic se je kar kadilo od delovne vneme in ob opazovanju končnih izdelkov smo ugotovili, da otroška domišljija ne pozna meja. Z ustvarjanjem iz naravnih materialov naši učenci urijo koordinacijo. Z rezanjem, lepljenjem, risanjem in barvanjem razvijajo finomotorične spretnosti. Učenci s težavami na področju usmerjanja in vzdrževanja pozornosti se vadijo v tem, da izdelke dokončajo, prav vsi pa se naučijo, da je skupinsko delo lahko prav zabavno in da lahko iz buč ter gozdnih plodov nastanejo pravljična bitja, če le pustimo domišljiji prosto pot.
Učencem so za malico člani turističnega društva Rodica – Jarše spekli palačinke z marmelado, ki so učencem še polepšale ta prekrasen sončen dan. Tudi učenci višjih razredov in oddelkov so se preizkusili v kuhinji. Skuhali so bučno juho ter spekli krasne bučne žemljice. Da se tudi brez peke da pripraviti prave sladice, so dokazali devetošolci. Izpod njihovih spretnih rok so nastale okusne sadne presne kroglice.
Po končanem ustvarjanju, so učenci ponosno prinesli svoje izdelke v preddverje šole, kjer smo postavili prečudovito razstavo in vhod v šolo je zasijal v barvah jeseni. Vabimo vas, da si jo pridete pogledat.

Petra Bogataj Ivančič, učiteljica na OŠ Roje


Oglasno sporočilo