Kuhʼna v Mengšu ponudila melodije okusov in glasbe

0
3123

Obiskovalci izpraznili lonce

Prav lepo, pravzaprav  – mamljivo je zadišalo, saj je bilo ob ponudbi sobotne tržnice, na Kuhʼni v Mengšu mogoče cediti slino in zagristi ter uživati v jedeh ki so jih pripravili Zdenko Đura (burgerji), Maher Kaddoura (okusi orienta), Dobenski hram (odojek, bujta repa) in Toma prireditve (ocvrt piščanec, kalamari na žaru). Prav vrhunska je bila še sladko snedna ponudba Turističnega društva Mengeš, od koder je dišalo po flancatih, miškah in carskem pražencu. Svoje izdelke je ponudila tudi Slaščičarna Flere, prijale so ledene lučke La Popsi, pri stojnici Citron pa so  lahko potešili pričakovanja najmlajši obiskovalci prireditve.

Če že govorimo o melodijah okusov in glasbe, je prav omeniti tudi tiste, ki so zadovoljne obiskovalce še dodatno navdušili in razveseljevali: veterani Mengeške godbe, Poljanski orgličarji, Klub harmonikarjev Stopar, Loške orglice, Harmonikarski orkester KD Mihaelov sejem in Ansambel Odziv so igrali in godli, vmes so zaplesala dekleta skupine Leaders.

Prvič tako zasnovana in realizirana mengeška kulinarična zgodba je odlično uspela. K izjemnemu obisku je prav gotovo botrovalo lepo vreme, vendar vse skupaj je organizatorje resnično presenetilo. Prav nihče med njimi namreč ni pričakoval tolikšnega zanimanja in udeležbe, ki se je odrazilo s povsem polno zasedenim prireditvenim, tržnim prostorom pri gasilsko-godbenem domu in glej ga zlomka, posledično – z razprodanimi dobrotami »iz loncev«.

Izkušeni in zaupanja vredni organizatorji Občina Mengeš, Turistično društvo Mengeš, Zdravko, Boštjan ter celotna ekipa Toma prireditve in Kulturno društvo Mihaelov sejem pa že snujejo naslednje melodije okusov in glasbe v Mengšu.

Mare

Oglasno sporočilo