Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 30. 10. do 3. 11. 2017

0
2489

30. 10. 2017
VLOM V OSEBNO VOZILO V ŠENTVIDU PRII LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Šentvidu pri Lukovici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec na neugotovljen način prišel v notranjost, od koder je izvršil tatvino poslovnega kovčka z vsebino. Z dejanjem je lastnika vozila oškodoval za okoli 1.200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve storilca.

30. 10. 2017
TATVINA BRITVIC V TRGOVINI V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini britvic v trgovini v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz police izvršil tatvino več kosov različnih ročnih britvic v znesku 465,96 EUR ter brez plačila zapustil trgovino. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z
zbiranjem obvestil.

30. 10. 2017
VLOM V OSEBNO VOZILO V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Mengšu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec na neugotovljen način razbil steklo na voznikovih vratih in tako prišel v notranjost, od koder pa ni ničesar odtujil. Z dejanjem je lastnika vozila oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve storilca.

31. 10. 2017
VLOM V HIŠO NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi pritlično okno ter pregledal notranjost od koder pa ni ničesar odtujil. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 10. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli na Rodici v postopku dva mladoletna kršitelja katerima so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Zoper oba sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

01. 11. 2017
VLOM V HIŠO NA KOLIČEVEM
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Količevem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi pritlično okno ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal in premetal prostore ter izvršil tatvino 1.400 Eurov gotovine ter več kosov različne zlatnine. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 8.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

01. 11. 2017
VLOM V HIŠO V ZABORŠTU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Zaborštu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod odprl stranska vrata hiše ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino 200 Eurov gotovine. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

01. 11. 2017
VLOM V HIŠO V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi pritlično okno ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore od koder pa ni ničesar odtujil. S povzročeno škodo je lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

02. 11. 2017
VLOM V HIŠO V PRELOGU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Prelogu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način prišel v hišo in iz nje izvršil tatvino lovske puške, etuija za puško, daljnogleda in ročne svetilke. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

02. 11. 2017
VLOM V HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod odprl vrata terase ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino več kosov različne zlatnine. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 8.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

02. 11. 2017
ZASEG KZM NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli na Kolovcu v postopku mladoletnega voznika neregistriranega kolesa z motorjem, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo kolo z motorjem na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

02. 11. 2017
POŽAR NA OSEBNEM AVTOMOBILU V MENGŠU
Policisti PP Domžale so v naselju Mengeš obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari, pri čemer je neznani storilec zažgal notranjost osebnega avtomobila. Ogenj so pogasili gasilci PGD Mengeš. Pri tem je neznani storilec lastniku vozila povzročil materialno škodo v višini 500, policisti pa nadalje zbirajo obvestila s ciljem izsleditve storilca.

03. 11. 2017
ODKRITA PONAREJENA BANKOVCA 50 EUR
Policisti PP Domžale so obravnavali kaznivi dejanji Ponarejanje denarja, pri čemer je bilo ugotovljeno, da sta neznana storilca v neznanih časovnih in krajevnih okoliščin ponaredila bankovca za 50 EUR in ga nadalje pri različnih poslovnih subjektih vnovčila kot pravega. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03. 11. 2017
TATVINA TRIKOLESA V MENGŠU
Policisti PP Domžale so v naselju Mengeš obravnavali tatvino trikolesa, rdeče barve. Posebnost kolesa je, da je konstrukcija prilagojena osebam z določenimi telesnimi hibami. Z navedenim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika za 400 EUR. Policisti zbirajo obvestila s ciljem izsleditve storilca.

03. 11. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI NA OBMOČJU TROJAN
Policisti PP Domžale so na javni cesti na območju Trojan obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala. V prometni nesreči sta bili udeleženi dve vozili, povzročitelju le-te, pa je bil izdan plačilni nalog, ker se pred spremembo smeri ni prepričal, da lahko to varno stori za druge udeležence in posledično z vozilom trčil v drugo vozilo.

04. 11. 2017
VLOM V HIŠO
Policisti PP Domžale so v naselju Goričica pri Ihanu obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, pri čemer je neznani storilec z nasilnim odpiranjem okna na vzvod prišel v notranjost stanovanjske hiše, kjer je iz sefa odtujil večjo vsoto gotovine. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete, predvsem vlomov v objekte. V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših
predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo