Radomljanke še naprej na prvem mestu

0
1462

V devetem krogu Prve slovenske ženske nogometne lige sta se v Radomljah srečali ekipi Moje-lece.si Radomlje in Ankaran. Tekma bi sprva morala biti odigrana v Ankaranu, a sta se kluba dogovorila, da se prestavi v radomeljski Športni park. Rumene so tekmo zanesljivo dobile z 10-0 in še naprej ostajajo vodilna ekipa lige.

Domače so povedle že v 3. minuti, ko je sodnik Jakob Poberaj ob igranju Alessie Belian z roko v svojem kazenskem prostoru pokazal na belo točko, zanesljivo pa jo je izvedla Barbara Kralj. Na 2-0 je nedolgo za tem povišala Katarina Gadnik s strelom znotraj kazenskega prostora po podaji Tije Vrhovnik. V razmaku desetih minut pa so nato Radomljanke še trikrat zatresle mrežo; najprej je zadela Ana Černelič, nato Zala Kuštrin po podaji Zale Vindišar z desne strani, nato pa je slednja dosegla še zadetek po predložku Katarine Gadnik. Tudi Katarina bi se lahko še enkrat vpisala med strelke, močan strel pa je poletel malce mimo desne vratnice vrat Melanie Pasar. Rezultat prvega polčasa pa je s pravo bombo postavila Zala Kuštrin, ki je s sedmimi zadetki trenutno najboljša strelka Radomljank.

Radomljanke v drugem delu niso popustile in še naprej nadzorovale igro. Tako je po osmih minutah drugega polčasa z nevarnim strelom z osemnajstih metrov poskusila še Neva Kumalić, strel pa je končal za gostujočimi vrati. Štiri minute kasneje pa so Radomljanke še povišale vodstvo, ko je po podaji Zale Vindišar z desetih metrov žogo v gol pospravila Nina Ekić. Za osmico v gostujoči mreži pa so poskrbele Ankarančanke same, potem ko je podajo Neve Kumalić z leve strani v svoj gol preusmerila Polona Petrač. Neva Kumalić je bila spet v eni od osrednjih vlog v 71. minuti, ko je sprožila proti vratom, gostujoča vratarka je žogo na kratko odbila, z bližine pa jo je v mrežo pospravila Sara Agrež. Za končni rezultat tekma pa je poskrbela Katarina Jagarinec, ki je unovčila podajo Zale Kuštrin in dosegla še svoj tretji gol v sezoni.

Radomljanke tako po devetem krogu ostajajo na vrhu lestvice SŽNL s tremi točkami prednosti pred Pomurjem in Olimpijo, imajo pa tudi odigrano tekmo več. V naslednjem krogu se naša dekleta odpravljajo na Ravne na Koroškem, kjer se bodo v nedeljo ob 11. uri pomerile s tamkajšnjo ekipo Fužinarja. Za slednje pa igrata tudi dve bivši Radomljanki Sonja Čevnik in Tinkara Senica.


9. krog Prve slovenske ženske nogometne lige, Športni park Radomlje

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Ankaran 10-0 (6-0)
Gledalcev:
100
Strelke: Kralj 3. (11-m), Gadnik 16., Černelič 20., Kuštrin 23., 43., Vindišar 30., Ekić 57., Petrač (ag) 63., Agrež 71., Jagarinec 81.
Opomin: Bellian.

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Šapek, Gadnik (Ekić 46.), Černelič, Vrhovnik (Klopčič 78.), Križaj, Kralj (Jagarinec 67.), Vindišar (Čagran 61.), Kuštrin, Golob, Kumalić, Agrež (Žejen 74.). Na klopi: Božič, Ulbin. Trener: Peter Kristan.
ŽNK Ankaran: Pasar, Bellian, Jurešić (Hornakova 57.), Sterzai, Čepak, Sarnataro, Petrač, Pšaker, Bužan, Germek (Kiralj 54.), Paliska. Na klopi: Piuca. Pomočnik trenerja : Miha Gaberc.

A.S.
Foto: Rok Zore

Oglasno sporočilo